Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. marca 2017
Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept)
Foto: babkamt

Na Toprecepty.cz ma zaujal tento recept. Vyskúšala som ho. Mne chutil. Druhý krát dám do marinády viac cesnaku.

Suroviny

500 g
Marináda:
100 ml
3-4 strúčiky
100 g
50 g strúhaný
1 ČL
1 PL
1 ks
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Kúpila som veľký balík morčacích pŕs. Naraz to s manželom nezjeme, tak som hľadala na internete recept na nakladané mäso. Vybrala som si dva recepty. Toto je jeden z nich.

    Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som umyla, papierovou utierkou vysušila. Nakrájala som ho na rezne. Rezne som jemne vyklepala, rozdelila som mäso na dve časti. Aj druhá časť pôjde do marinády, ale inej.

    Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Marinádu som zarobila do plastovej misky, ktorá sa dá uzavrieť vrchnákom. Takže, do misky som dala 1 veľké domáce vajíčko, 100 ml mlieka, 1 PL olivového oleja - ten v recepte nebol, 1 ČL soli, mleté čierne korenie.

    Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som 100 g hladkej múky a pretlačila som cesnak. Marinádu som dobre premiešala, aby v nej neboli hrudky.

    Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec som na jemno nastrúhala eidam. Znovu som marinádu premiešala.

    Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Začala som postupne pridávať do misky pripravené morčacie prsia.

    Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu sú už všetky v marináde. Zakryté počkajú v chladničke do druhého dňa.

    Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K obedu som vysmažila na oleji spolu s domácou bravčovou masťou.

    Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vysmažená prvá dávka. Mäso som podávala s ryžou a zeleninovým šalátom.

    Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

babkamt
@Luwinka (5.3.2017 19:26)
Myslím, že som mala šťastnú ruku pri výbere. Mäso bolo chutné. Ak recept zrealizuješ, ozvi sa, či ti chutilo. @Atina47 aj ja:-) Manžel si žiadal ryžu.
chica114
Mňaaam..zbiehajú sa mi slinky, musí to chutiť určite výýýborne, ochutnala by som to :-) 5*, KK :-)
dandika1
@babkamt rezne vyzeraju dobre ,podla marinady musia byt aj chutne 5***** a KK ,si sikulka. spominala si aj inu marinadu mozes pridat rcp? Vdaka a pekny den((:-))
kukulienka71
Mne sa slinky nezbiehajú len vďaka tomu, že sme mali cez víkend podobné menu, prsné rezne v smotanovo-cesnakovej marináde a následne vypražené v trojobale. Ale ty si majsterka v príprave lákavých jedál, pod to sa podpíšem rada:-)
babkamt
@Terinka55 , @Chica114 ja som mala guče za ušami:-) Doporučujem vyskúšať. @Dandika1 môžem pridať aj druhý recept. O chvíľu ho dám na zverejnenie. @Kukulienka71 takže si v nedeľu varila tiež cesnakové. Aj to tvoje muselo byť dobré. Ďakujem za kompliment. Ja neviem tak krásne jedlo nafotiť ako ty. A fotka predáva:-) @Monty469 ďakujem za komentár.
gedzitka6100
Mozno chutovo je to fajn ale to cesto vobec nedrzi absolutne ne cize neverim ani yomu obrazku hore cesto sa absolutne rozpadava uz len pri vysmazani


luwinka
@Babkamt , tak ja som dnes spravila podľa tvojho receptu obed , len som namiesto morčacieho mäsa dala kuracie , tu je postup - všetko som nafotila . prikladám fotky.


luwinka
do marinády som poukladala vyklepané kuarcie rezne


luwinka
zakryla som misku alobalom a na noc dala do chladničky


luwinka
V reze - a musím pripomenúť , že nám moc chutilo, nič sa netrúsilo , dobre sa mi vysmážali a ešte raz veľké ďakujem za recept milá @Babkamt. Pekný večer:-)


babkamt
@Gedzitka6100 (12.3.2017 14:27)

mrzí ma, že sa jedlo nevydarilo k spokojnosti kuchárky. Moje obrázky neklamú. To nemám vo zvyku. Aspoň že chuťovo môžu byť.
babkamt
@Luwinka (12.3.2017 19:29)

Milá Luwinka, tvoje jedlo vyzerá výborne. Mäso sa dá samozrejme meniť. Tvoje fotky sú dôkazom, že keď dvaja robia to isté, výsledok nie je vždy rovnaký. Si milá, že si si našla čas na vloženie fotiek. Som rada, že vám chutilo. Pekný zvyšok večera ti prajem.
kukulienka71
@Gedzitka6100 (12.3.2017 14:27)

ak sa môžem vyjadriť: možno si čakala na mäse celistvý obal a preto si sklamaná. Zdá sa mi, že si nevkladala rezne do dostatočne horúceho tuku. Vždy si pred vložením mäsa skontroluj teplotu tak, že napr. lyžičkou kvapneš trocha cestíčka do tuku a keď začne penivo tancovať, je tuk vhodný. To je dôležité, aby sa následne vložené mäso s takýmto obalom hneď opieklo a nie napilo tuku, lebo obal sa nalepí na nádobu a nie na mäso. Tiež je dôležitá panvica, v ktorej pečieš,stalo sa mi už, že sa obal oddeľoval kvôli pripekaniu na dno. Neviem, ako dlho varíš a ako často robíš takéto druhy jedál, ale chce to trochu praxe a som si istá, že ju dosiahneš a výsledok sa ti bude páčiť, len to nevzdávaj;-)
luwinka
Aj dnes nám ešte zostali rezne , tak som vyskúšala podľa teba @Babkamt s ryžou . Vynikajúco chutili aj s ryžou.


babkamt
@Luwinka (13.3.2017 19:30)

Aj nám chutilo s ryžou. To je obľúbená príloha môjho muža.
zolik
Vyborne! Robila som z kuracich prs a urcite nie naposledy. Cesticko vyborne drzi a filety su rychlo krasne prepecene.


zolik
sorry, ze je obrazok hore nohami, ale nemozem zato. snad mi @redakcia pomoze ;-)
babkamt
@Zolik (8.4.2017 19:52)

Rada skúšam nové recepty. Niekedy ma sklamú, niekedy, ako tento, robím opakovane. Ďakujem, že si sa ozvala.
jack
Takže,mäsko som si napácovala včera (kuracie) a dnes som ich vyprážala.Vyprážali sa veľmi dobre.Dcéra zhodnotila asi toto:Mňááám,to budem jesť celý deň.Ešte máme?
Takže maximálna spokojnosť.Budú častejšie;-)
babkamt
@Jack (26.12.2017 11:43)

To je dôležité,že dcérke chutilo. Ďakujem za fotku a za pripomenutie receptu.
an3da
Nedávno som odhalila tento recept a práve som uložila do chladničky. Zaujíma ma kolko dlho to môže stáť v chladničke, povedzme, ak sa všetko nevyužije odrazu, dva-tri dni?
babkamt
@An3da (28.3.2018 11:08)

Vyzerajú dobre. Vyriešila si moju dilemu. Už viem, čo budem dnes variť:-) Chcem sa spýtať, či ti rezne chutili.
1x an3da
an3da
Rezne sú vynikajúce, úžasné. Morčacie prsia už budem robiť iba na tento spôsob. A vyhovuje to, že sa pripravia deň skôr a rýchlo sa opražia, sú mäkkučké, šťavnaté. Aj dnešní hostia si pochvaľovali. Na obed som urobila jednu dávku a pre večernich hostí nasledovnú. Dcéra ked išla domov, dala som jej jeden balík nech si po potrebe opraží. Vdaka za recept.
babkamt
@An3da (1.4.2018 23:04)

Mám rada nakladané mäso na rôzne spôsoby. V deň "D" je obed rýchlo hotový. V čase jarných prác v záhrade je to super. Teší ma, že si bola spokojná, lebo všetkým chutilo.
gabika
@luwinka (12.3.2017 19:26)

Dobrý ja som tiež robila tento recept a teda neviem kde som chybu urobila ale sa mi to lepilo to cesto ?
mijus
@gedzitka6100 (12.3.2017 14:27)

Robene teraz presne podla receptu ale z dvojitej davky, niekde ste spravila chybu :-)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia