Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Na Toprecepty.cz ma zaujal tento recept. Vyskúšala som ho. Mne chutil. Druhý krát dám
do marinády viac cesnaku.
Postup
- Kúpila som veľký balík morčacích pŕs. Naraz to s manželom nezjeme, tak som hľadala na internete recept na nakladané mäso. Vybrala som si dva recepty. Toto je jeden z nich.
- Mäso som umyla, papierovou utierkou vysušila. Nakrájala som ho na rezne. Rezne som jemne vyklepala, rozdelila som mäso na dve časti. Aj druhá časť pôjde do marinády, ale inej.
- Marinádu som zarobila do plastovej misky, ktorá sa dá uzavrieť vrchnákom. Takže, do misky som dala 1 veľké domáce vajíčko, 100 ml mlieka, 1 PL olivového oleja - ten v recepte nebol, 1 ČL soli, mleté čierne korenie.
- Pridala som 100 g hladkej múky a pretlačila som cesnak. Marinádu som dobre premiešala, aby v nej neboli hrudky.
- Nakoniec som na jemno nastrúhala eidam. Znovu som marinádu premiešala.
- Začala som postupne pridávať do misky pripravené morčacie prsia.
- Tu sú už všetky v marináde. Zakryté počkajú v chladničke do druhého dňa.
- K obedu som vysmažila na oleji spolu s domácou bravčovou masťou.
- Vysmažená prvá dávka. Mäso som podávala s ryžou a zeleninovým šalátom.