Morčacie prsia v syrovo-cesnakovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Na Toprecepty.cz ma zaujal tento recept. Vyskúšala som ho. Mne chutil. Druhý krát dám do marinády viac cesnaku.

Suroviny

Postup

  1. Kúpila som veľký balík morčacích pŕs. Naraz to s manželom nezjeme, tak som hľadala na internete recept na nakladané mäso. Vybrala som si dva recepty. Toto je jeden z nich.
  2. Mäso som umyla, papierovou utierkou vysušila. Nakrájala som ho na rezne. Rezne som jemne vyklepala, rozdelila som mäso na dve časti. Aj druhá časť pôjde do marinády, ale inej.
  3. Marinádu som zarobila do plastovej misky, ktorá sa dá uzavrieť vrchnákom. Takže, do misky som dala 1 veľké domáce vajíčko, 100 ml mlieka, 1 PL olivového oleja - ten v recepte nebol, 1 ČL soli, mleté čierne korenie.
  4. Pridala som 100 g hladkej múky a pretlačila som cesnak. Marinádu som dobre premiešala, aby v nej neboli hrudky.
  5. Nakoniec som na jemno nastrúhala eidam. Znovu som marinádu premiešala.
  6. Začala som postupne pridávať do misky pripravené morčacie prsia.
  7. Tu sú už všetky v marináde. Zakryté počkajú v chladničke do druhého dňa.
  8. K obedu som vysmažila na oleji spolu s domácou bravčovou masťou.
  9. Vysmažená prvá dávka. Mäso som podávala s ryžou a zeleninovým šalátom.