Morčacie prsia
Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej
Autor receptu: redakcia
Toto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi.* Toto jedlo je navyše jednoduché na prípravu a nestrávite v kuchyni pol dňa.
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na tekvicové pyré nakrájame očistenú tekvicu na kocky (aj so šupkou). Podusíme na oleji domäkka, pridáme trochu masla, mlieka (kto chce, môže aj sladkú smotanu), dochutíme soľou a mletým korením
a rozmixujeme dohladka.
- Morčacie mäso nakrájame na kocky alebo na kúsky a dáme do marinády, ktorú si vytvoríme zo sójovej omáčky bez glutamátu, horčice, sušeného cesnaku, byliniek, piva, čierneho korenia a soli. Mäso necháme chvíľu marinovať.
- Na oleji opražíme nakrájanú šalotku a pridáme mäso. Chvíľu sprudka opečieme a podusíme. Keď je takmer hotové, pridáme nakrájanú zeleninu ako je napríklad paprika, cuketa, mrkva, hrášok a dodusíme.