Morčacie prsia

Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej

Autor receptu: redakcia

Toto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi.* Toto jedlo je navyše jednoduché na prípravu a nestrávite v kuchyni pol dňa.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na tekvicové pyré nakrájame očistenú tekvicu na kocky (aj so šupkou). Podusíme na oleji domäkka, pridáme trochu masla, mlieka (kto chce, môže aj sladkú smotanu), dochutíme soľou a mletým korením a rozmixujeme dohladka.
  2. Morčacie mäso nakrájame na kocky alebo na kúsky a dáme do marinády, ktorú si vytvoríme zo sójovej omáčky bez glutamátu, horčice, sušeného cesnaku, byliniek, piva, čierneho korenia a soli. Mäso necháme chvíľu marinovať.
  3. Na oleji opražíme nakrájanú šalotku a pridáme mäso. Chvíľu sprudka opečieme a podusíme. Keď je takmer hotové, pridáme nakrájanú zeleninu ako je napríklad paprika, cuketa, mrkva, hrášok a dodusíme.