Morčacie mäso v zemiakovej lokši a pikantná mrkva fotorecept
Foto: stefanm
Morčacie prsia bez kože predstavujú výborný zdroj bielkovín. Ich obsah tuku je ešte nižší ako u rovnako upravených kuracích pŕs.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V šupke uvarené a nastruhané zemiaky (ja som použil dusené zemiaky ktoré mi ostali z predošlého jedla) zmiešame s múkou a soľou a vypracujeme zemiakové cesto ...
-
2
... ktoré nakrájame na menšie kúsky a na suchej panvici alebo na platni ...
-
3
... upečieme.Upečené lokše potrieme roztopeným maslom.
-
4
Morčacie prsia nakrájame na menšie kúsky,opražíme ich na rozpálenom oleji, ...
-
5
... ochutíme soľou , cesnakom a mletou červenou paprikou , podlejeme vodou a do mäkka udusíme.V smotane rozmiešame múku a papriku a prilejeme k mäsu.Krátko povaríme a dochutíme .
-
6
Na tenké prúžky nakrájanú mrkvu opražíme na oleji,osolíme , pridáme chilly , trošku vody a udusíme do mäkka . Na záver pridáme med a dosolíme.
-
7
Mäsko som podával v lokši a zapíjal chladeným "Radllerom".
-
8
Jemnú chuť krehkého morčacieho mäsa dopĺňala nežná chuť lokše a drsná chuť sladko-pálivej mrkvy.
Diskusia k receptu