Morčacie mäso v zemiakovej lokši a pikantná mrkva (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Morčacie prsia bez kože predstavujú výborný zdroj bielkovín. Ich obsah tuku je ešte nižší ako u rovnako upravených kuracích pŕs.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V šupke uvarené a nastruhané zemiaky (ja som použil dusené zemiaky ktoré mi ostali z predošlého jedla) zmiešame s múkou a soľou a vypracujeme zemiakové cesto ...
  2. ... ktoré nakrájame na menšie kúsky a na suchej panvici alebo na platni ...
  3. ... upečieme.Upečené lokše potrieme roztopeným maslom.
  4. Morčacie prsia nakrájame na menšie kúsky,opražíme ich na rozpálenom oleji, ...
  5. ... ochutíme soľou , cesnakom a mletou červenou paprikou , podlejeme vodou a do mäkka udusíme.V smotane rozmiešame múku a papriku a prilejeme k mäsu.Krátko povaríme a dochutíme .
  6. Na tenké prúžky nakrájanú mrkvu opražíme na oleji,osolíme , pridáme chilly , trošku vody a udusíme do mäkka . Na záver pridáme med a dosolíme.
  7. Mäsko som podával v lokši a zapíjal chladeným "Radllerom".
  8. Jemnú chuť krehkého morčacieho mäsa dopĺňala nežná chuť lokše a drsná chuť sladko-pálivej mrkvy.