Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 3. februára 2011

Najmä v tomto chrípkovom období by sme mali venovať hlive viac pozornosti, betaglukan, ktorý sa z nej extrahuje, je pre imunitný systém vyslovená bomba v pozitívnom zmysle. A načo jesť len tabletky, keď z nej môžme pripraviť chutné jedlo.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 PL
1 hrsť, zelená
na omáčku:
1 ks, (väčší)
1/2 kg
200 g, alebo čerstvý
2 PL
1 kelímok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si pór a začneme ho restovať na troške olivového oleja.

    Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme si hlivu ustricovú a nakrájame ju na drobné slížiky.

    Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme k póru a mierne osolíme, aby huby pustili tekutinu.

    Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme trochou vody a necháme podusiť takmer domäkka. Pridáme mrazený hrášok a necháme prejsť varom.

    Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je zeleninka mäkká, pridáme 2 PL creme fraiche, prevrieme a odstavíme z ohňa. Nakoniec primiešame 1 kelímok kyslej smotany a dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením.

    Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si na druhej panvici na 1 PL olivového oleja prudko opečieme nakrájané morčacie mäso.

    Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Osolíme, posypeme sladkou mletou paprikou a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňatku.

    Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové mäsko podávame poliate hlívovou omáčkou, ako prílohu sme mali divokú ryžu. Hlívová omáčka sa môže zjesť aj bez mäsa. Mne ani príloha k nej nechýba.

    Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
veru, tiež by mi stačila tá omáčka z hlivy, až sa mi slinky zbiehajú...créme fraiche už mám hotový, tak môžem uvariť...:-)

Pridaj komentár k receptu: