Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou
Foto: macka78
príprava
na 180 °C
Suroviny
1,5 kg očistené |
|
1 ks |
|
6 strúčikov |
|
250 ml |
|
200 g |
|
200 g prerastená |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
(na vymazanie plechu) |
|
(na vysypanie plechu) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka. Pridáme trošku soli. Kým sa nám varia krúpy, nakrájame si slaninku a kuracie mäso na drobné kúsky. Očistíme cibuľu a cesnak, oddelíme žĺtky od bielkov.
- 2
Slaninu dáme na rozohriatu panvicu a popražíme, pridáme nakrájanú cibuľu a nakoniec kuracie mäso. Túto zmes nesolíme, nakoľko slanina je dosť slaná. Necháme vychladnúť.
- 3
Očistené umyté zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme 3 žĺtky, 1 ČL Soli, 1 ČL mletej papriky, rascu, majoránku, mleté čierne korenie, strúčiky cesnaku, hladkú múku, vychladnuté krúpy, slaninovú zmes s mäsom a celé to premiešame. Nakoniec vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipkou soli a už len zľahka premiešame.
- 4
Zmes nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 - 190 stupňov 1 hodinu.
Tiež zemiaková baba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem veľmi pekne
Ďakujem ❤️
Presne tak, baba je výborná aj bez mäsa, no keďže som mala trochu kuracieho mäsa, tak som ho tam pridala a neobanovala som....
Ďakujem, minule som robila váš kváskový chlebík, bol vynikajúci
Woooow, ten ale je ! Prenádherný je, mám veľkú radosť . A pokojne mi tykaj :)
Ďakujem moc...
Ďakujem moc...
Super