Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou

macka78 - fotkamacka78, 2. januára 2019 19:36
Ďalšie recepty »
Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkouFoto: macka78
30 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg očistené
1 ks
6 strúčikov
250 ml
200 g
200 g prerastená
3 ks
2 ks
3  PL
 (na vymazanie plechu)
 (na vysypanie plechu)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka. Pridáme trošku soli. Kým sa nám varia krúpy, nakrájame si slaninku a kuracie mäso na drobné kúsky. Očistíme cibuľu a cesnak, oddelíme žĺtky od bielkov.

  2. 2

    Slaninu dáme na rozohriatu panvicu a popražíme, pridáme nakrájanú cibuľu a nakoniec kuracie mäso. Túto zmes nesolíme, nakoľko slanina je dosť slaná. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Očistené umyté zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme 3 žĺtky, 1 ČL Soli, 1 ČL mletej papriky, rascu, majoránku, mleté čierne korenie, strúčiky cesnaku, hladkú múku, vychladnuté krúpy, slaninovú zmes s mäsom a celé to premiešame. Nakoniec vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipkou soli a už len zľahka premiešame.

  4. 4

    Zmes nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 - 190 stupňov 1 hodinu.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist