Mega jednoduché kuracie prsia s ochutenou ryžou fotorecept
Foto: baya94
Tento recept som objavila vo svokrinom notebooku a zaujal ma hneď na prvý pohľad. Konečne som sa ho odhodlala vyskúšat a zamilovala som si Zobraziť celý popisTento recept som objavila vo svokrinom notebooku a zaujal ma hneď na prvý pohľad. Konečne som sa ho odhodlala vyskúšat a zamilovala som si ho. Toto bol už druhý pokus a je trošku pozmenený.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame na kocky, dáme na dno jenského skla a zalejeme cca 1PL oleja. P.S. to hnedé si nevšímajte, to sklo bolo pôvodne hnedé, len sa zošúchala farba po 20 rokoch.
-
2
Kuracie mäso nakrájame na filety.
-
3
Okoreníme čiernym mletým korením, soľou a červenou paprikou.
-
4
Rukou poriadne pemiešame, nech je okorenené z každej strany (ja som dala veľa korenia, treba trošku menej aby to nebolo pikantné)
-
5
Zahráme si puzzle a mäso poukladáme po celom dne pekáčika.
-
6
Za normálnych okolností by som nasledovala konzerva krájaných paradajok v pretlaku, ale nakoľko sa zázračne vytratila, musela som improvizovať a spraviť si vlastný pretlak. Takže si dáme zovrieť vodu a 3 paradajky navrchu nakrojíme do kríža a dáme do misky/hrnca. P.S. Ak sa vám s tým nechce babrať, použite lečo.
-
7
Keď voda zovrie, zalejeme paradajky a necháme prikryté pár minút. Cca po 3-5 minútach vyskúšame, či sa už dá dať šupka dole.
-
8
Ak áno, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme.
-
9
Nakrájame ich na kocky, dáme do vysokej nádoby a pridáme cca 1kl vegety.
-
10
Rozmixujeme a vzniknutý pretlak nalejeme na mäso. Na vrch nakrájame zvyšnú paradajku.
-
11
Ďalej si nakrájame 1-2 paprily - najlepšie žltú a zelenú a poukladáme ich na vrch.
-
12
Po povrchu rovnomerne rozsypeme 1-1,5 šálky nepremytej ryže.
-
13
Po povrchu jemne poprášime kari korením. Nie veľa aby to nebolo pikantné.
-
14
Posypeme 1kl soli. V pôvodnom recepte to nie je, ale tentokrát sme pridali aj sójovú omáčku - takisto rovnomerne po celom povrchu. Ale ak ju tam nedáte, nič sa nestane.
-
15
Zalejeme vodou. Malo by tam ísť 1,5 násobok objemu ryže, ale základ je, aby bola ryža ponorená a aby v pekáči ostalo miesto aspoň 2-3 cm. Čiže aj pri objeme 1,5 hrnčeka ryže som dala iba 1,5 hrnčeka vody a bolo to vporiadku. (vidno kde som liala vodu, takže to treba v takom prípade trošku premiešať a tú ryžu prípadne trošku rozprestrieť s prstom.)
-
16
Zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút na 180-200°C
-
17
Pokiaľ po 45 minútach nebude voda vsiaknutá, pečieme ďalej 15 minút odokryté na 180°C.
-
18
Po dopečení znova zakryjeme alobalom a necháme odpočinúť a trochu vychladnúť. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
chalupnikovi.com/recepty/?p=1862...
@zdezda ano :) mne sa hlavne paci to, ze je to fakt jednoducho a rychlo spravene. Tym, ze byvame u svokry, tak ma coraz menej bavi varit, lebo ja som bola zvyknuta varit vacsinou v noci :D cez den sa mi nedari. Lenze ona ma izbu vedla kuchyne tak sa to neda... a toto je sup sup a neda sa tam nic pokazit :P
@vybusna netusim odkial pochadza v originaly tento recept. Nasla som ho v notebooku vo worde.
@batka som rada, ze chutilo :)
@joohnst asi nie, ale je to fakt chutne :)