Mega jednoduché kuracie prsia s ochutenou ryžou (fotorecept)

Autor receptu: baya94

Tento recept som objavila vo svokrinom notebooku a zaujal ma hneď na prvý pohľad. Konečne som sa ho odhodlala vyskúšat a zamilovala som si ho. Toto bol už druhý pokus a je trošku pozmenený.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu si nakrájame na kocky, dáme na dno jenského skla a zalejeme cca 1PL oleja. P.S. to hnedé si nevšímajte, to sklo bolo pôvodne hnedé, len sa zošúchala farba po 20 rokoch.
  2. Kuracie mäso nakrájame na filety.
  3. Okoreníme čiernym mletým korením, soľou a červenou paprikou.
  4. Rukou poriadne pemiešame, nech je okorenené z každej strany (ja som dala veľa korenia, treba trošku menej aby to nebolo pikantné)
  5. Zahráme si puzzle a mäso poukladáme po celom dne pekáčika.
  6. Za normálnych okolností by som nasledovala konzerva krájaných paradajok v pretlaku, ale nakoľko sa zázračne vytratila, musela som improvizovať a spraviť si vlastný pretlak. Takže si dáme zovrieť vodu a 3 paradajky navrchu nakrojíme do kríža a dáme do misky/hrnca. P.S. Ak sa vám s tým nechce babrať, použite lečo.
  7. Keď voda zovrie, zalejeme paradajky a necháme prikryté pár minút. Cca po 3-5 minútach vyskúšame, či sa už dá dať šupka dole.
  8. Ak áno, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme.
  9. Nakrájame ich na kocky, dáme do vysokej nádoby a pridáme cca 1kl vegety.
  10. Rozmixujeme a vzniknutý pretlak nalejeme na mäso. Na vrch nakrájame zvyšnú paradajku.
  11. Ďalej si nakrájame 1-2 paprily - najlepšie žltú a zelenú a poukladáme ich na vrch.
  12. Po povrchu rovnomerne rozsypeme 1-1,5 šálky nepremytej ryže.
  13. Po povrchu jemne poprášime kari korením. Nie veľa aby to nebolo pikantné.
  14. Posypeme 1kl soli. V pôvodnom recepte to nie je, ale tentokrát sme pridali aj sójovú omáčku - takisto rovnomerne po celom povrchu. Ale ak ju tam nedáte, nič sa nestane.
  15. Zalejeme vodou. Malo by tam ísť 1,5 násobok objemu ryže, ale základ je, aby bola ryža ponorená a aby v pekáči ostalo miesto aspoň 2-3 cm. Čiže aj pri objeme 1,5 hrnčeka ryže som dala iba 1,5 hrnčeka vody a bolo to vporiadku. (vidno kde som liala vodu, takže to treba v takom prípade trošku premiešať a tú ryžu prípadne trošku rozprestrieť s prstom.)
  16. Zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút na 180-200°C
  17. Pokiaľ po 45 minútach nebude voda vsiaknutá, pečieme ďalej 15 minút odokryté na 180°C.
  18. Po dopečení znova zakryjeme alobalom a necháme odpočinúť a trochu vychladnúť. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.