Medovníkový adventný veniec fotorecept

danculka - fotkadanculka, 26. novembra 2011
Medovníkový adventný veniec (fotorecept)
Foto: danculka

Cesto som mala zamiesené už dva týždne a nechané v chlade...dnes som z neho napiekla rôzne medovníky a tiež aj adventné venčeky..

15 minút
príprava
7min minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
110 g
2 ks
3 pl
1/2 čl
1/2  sáčka
2 pl
40 g
1 ks na potretie
1 ks
150 g
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Tuk,med rozpustíme a do vlažného zašlaháme vajíčka a potom zmiešame sypké hmoty a primiešame do tekutej a vymiesime cesto,dáme so mikroténového sáčka a dáme do chladu ,na druhý deň môžeme s ním pracovať ,ja som ho mala tam dva týždne,medovníkári to mávajú aj dlhšie...takže vybrala som si cesto ...rozvaľkala som ho na hrúbku 1/2 cm a vykrojila venček a dala upiecť na 180st ,7 min...

    Medovníkový adventný veniec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    piekla som ich viac,dva vám predstavým...upiekla som si aj iné tvary,ktoré použijem pri zdobení venčeka...po upečení,teplé potrieme rozšľahaným vajíčkom..

    Medovníkový adventný veniec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...vyšlaháme bielok s práškovým cukrom a solamylom a nazdobíme spodnú časť venčeka...

    Medovníkový adventný veniec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potom si nazdobíme hviezdičky...

    Medovníkový adventný veniec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    prilepíme ich na vrch a zastokneme pliešky na sviečku...prilepíme si aj badián a škoricu...

    Medovníkový adventný veniec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    druhý si urobím biely,tiež polevou z bielka,to ,čo chceme mať ,ako na madeire dierku si najskôr vykontúrujeme a potom cele vyplníme polevou..

    Medovníkový adventný veniec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nazdobila som aj hviezdy a prilepila na venček,budú slúžiť,ako podstavčeky pod sviečky...

    Medovníkový adventný veniec (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridané pliešky na sviečky, aj sviečky

    Medovníkový adventný veniec (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pre efekt na fotke, som už dnes zapálila adventnú sviečku,ake len na chvílu...už zajtra môže svieťiť...Príjemný predvianočný čas všetkým,,,varecháčom,,a hlavne redakcii,že majú s nami toľko trpezlivosti....

    Medovníkový adventný veniec (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

babinka
nadherneeeeeee, mas trpezlivost a mozno aj klud na pracu, mne to druhe pri vnucatach chyba, a tak by som rada :))
1x wowik
kuchticka
@danculka , si velmi sikovna, trpezliva a mas tiez pochopenie pre zamestancov nasej Varechy. Ja sa pridavam s zelanim trpezlivosti s nami, kazdu chvilu nespokojnymi varechacmi a zelanim vsetkym na Vareche pokojnu pripravu na najkrajsie sviatky roku.
babkamt
Krásny adventný veniec.Si šikulka.Palček hore.Prijala by som taký venček aj na môj vianočný stôl.Cesto by som vedela upiecť.No je otázne,či by som ho dokázala tak vyzdobiť.Ukladám,čo ak sa raz rozhodnem ho spraviť?
marianne69
kraaaaasa @danculka ,ked ja to tak pekne neviem:-(ale ten zaklad by som zvladla,len to zdobenie by bolo jednoduchsie:-)))) a tie pliesky na tie sviecky sa daju bezne kupit?
danculka
Veľmi pekne ďakujem,za milé slová@marianne69 ,áno dostať ich kúpiť,lebo keď robím aj z čečinky tak dávam tieto pliešky na sviečky,dík...
babina28
si šikovná,takýto venček ešte nemám musím sa naučiť fotiť a vkladať fotky tak potom ti pošlem svietnik na 1 sviečku ale dakujeme
danculka
Robila som aj na jednu sviečku,ale možno nie taký,aký mi chceš ukázať ty,díky teším sa...
marienka44
@Danculka ,nadherne ,rozpravkove...
Obrazok c.6: neviem co znamena"vykonturujeme" Ako sa to robi? Prajem peknu adventnu nedelu. -Predvcerom som piekla Tvoje strojcekove pecivo z pol davky, ale som zle precitala recept: mala som dat 1 puding. prasok vanilkovy do cesta a dala som len polovicku. Cesto bolo mastnejsie, ale na vyslednom tvare a chuti to nevadilo.:-)
dorisa
Krásne, neuveriteľné...si strašne šikovná.
marcy
len a len obdiv,nádhernéééé :))
danculka
Marienočka44,vykontúrovať je urobiťobris niečoho,čiže kontúru niečoho.ň a urobíš to zdobičkou na medovníky,medovníčky sa dáju piecť aj ako drobné pečivo,ale nie sú hneď mäkké,dakujem za prianie podobne aj tebe prajem...
betty21
Tak tomuto hovorím trpezlivosť!!!!! Nádhera :)))
zdenka1009
Ja so vedela,že niečo krásne pridáš.Lebo tvoj koníček je čipkovanie. Veľmi pekné.
tatranka
Veľmi pekné!!!!!!! Veľmi sa ti vydaril.Ozdobí adventný stôl.
soniatko
krasa medovniky su moja zavislost uz aj ukladam na inspiraciu :o)
marta5
Obdivujem-je to nádherné,robila som z ihličia advetný veniec,no tie pliešky nemám pod sviečkami,nezohnala som ich,mám umelohmotné,no to nie je ono.Super nápad z medovníkového cesta a ta ozdoba -krása, ja by som to nezvládla.
3sandra3
myslím, že sa to dá vyjadriť jedným slovom,,,,nádherné
danculka
Až sa červenám,na vareche je kopa dievčat,žien,od krorých sa ja môžem učiť a robím to rada,@marta ,zvládla by si to,keby si mala pri sebe niekoho,kto by ti to ukázal,škoda,že je to taká diaľka....ešte raz ďakujem....
janger
Nadherne umelecke dielko! Dnes bude na nom ziarit prva sviecka....Pekne adventne obdobie prajem!
danculka
@janger ´dakujem za prianie,podobne prajem aj ja tebe,a za komentáre všetkým zvlášť ďakujem...
orchidea
Ja chem tiež taký.... si veľká šikuľka, nádherný je
mariaklara
Tu vidieť, že advent je už tu a Vianoce predo dvermi, krásne dielko. Želám krásny advent!
marijanka712
Pliešky pod sviečky dostať v kvetinárstve ja som ich tam zohnala .@danculka si velmi šikovná a tvorivá každý tvoj rp ma zaujal a tá tvoja trpezlivoť pri ozdobovaní je obdivuhodná keby sa dalo vyšívať skär by som to asi vyšila .Prosim ta s čim zdobiš medovníčky s originálným zdobeníčkom ? a kde si to zohnala? možno, že preto mi to nejde lebo sa trápim s papierovými kornútkami a nie vždy sa mi podarí na tenko stočiť . Porad!!!
danculka
@marijanka712 ,netrápim sa so zdobeničkom,už hotovú polevu/šlahám vždy viac bielok/dávam do sáčkov,ktoré sa na vrchu zapínajú,až robím farebné každú farbu si dám do sáčka a uzavriem,keď idem robiť ustrihnem konček sáčka a pracujem a keď ustrihnem viac,preložím do druhého,peknú prácu:)))))))))))))))))
marijanka712
OK dakujem skusim sa potrápiť možno,že tvoja poleva je lepšia, teda lepšie sa s nou pracuje ja som nedávala solamyl skusim podla teba o výsledok sa podelím.
gubics
Danculka, Gratulujem!!!!, že mňa to nikdy nenapadlo, aby som z medového cesta robila adventný veniec. Mám krásny veľký z umelej čečiny, ktorý každý rok len obnovím s novými sviečkami. Ale toto je skvelý nápad! Ešte raz gratulujem!
danculka
Sviečky dohoria a najlepší bude nakoniec venček:)))))))super , dík...
irenaw
nádherné, nádherné, nádherné a ešte aj voňavé. a ja som si naivne myslela, že medovníčky mám už vyriešené, ale toto tuším musím skúsiť. uvidím, či zajtra zoženiem pliešky pod sviečky.
tinca
tieto recepty pozerám ako prvé aj keď vždy nestíham. @danculka aj tvoj je vydarený a milý:)
vieronik
nádherný a určite aj voňavý, páči sa mi, je úžasný, skúsila by som niečo podobné, len kde nabrať trpezlivosť na zdobenie
jamalinka
Ja sa tiež pripájam a ďakujem za krásny recept. V sobotu som si tiež urobila veľký adventný veniec z čerstvej čečiny a dala som ho na dvor na studňový poklop, ktorý máme takmer pri vchode do domu. Dala som naň klasické sklenené kahance, ktoré môžu vonku bez problémov svietiť a už včera aj jeden svietil. Tak som sa tešila,ale som zistila, že ten do bytu umelý je už dosť starý a tak ste mi dali inšpiráciu aj ked trošku neskôr, ale dnes si zarobím cesto a zajtra budem piecť, takže už druhá adventna sviečka bude na venčeku z medovníkoveho cesta. . No ešte prosím kde kúpim tie zazipsované vrecká, asi v kvetinárstve, alebo v bižutérii, alebo poraďt kde? lebo ich určite bude treba viac. Ešte raz Vám veľmi pekne ďakujem. Ja pridám recept na dobré medovníkové chrústiky a Vianočný perník, pečiem klasicky už roky a stále sú obľúbené. Len nemám foto, lebo som si ich doteraz nikdy nenafotila a tiež to ani neviem sem pridať. No recept je ľahký. Všetkých srdečne pozdravujem.
zuzliak
Krasa nevidana, si sikulka :) Este aj ta miska vedla venca vyzera, ze si ju upiekla ty :) Obdivujem tu snehovu polevu- toto mne moc neide. Blahozelam vsak k vytvoru-takto musis mat doma naozaj nadhernu nielen vyzdobu ale aj vianocnu atmosferu :)
danculka
Veľmi pekne ďakujem@jamalinka ,tie sáčky su dostať v papierku , su rôzne veľkosti,neber si tie maličké,asi 15x20 alebo,10x15,@zuzliak ,ano vonia ti neskutočne,ale som podrvila škoricu a badiián,dík...
marcy
tie sáčky sú skutočnou pomocou,lebo prsty nie sú zababrané a je lepší cit pre drobné zdobenia,@dancu ľka vidíš ....Tvoj recept zburcoval mnoho žien,takto sa posúvame vyššie....drôtikom som si zranila ruku pri tvorbe venca z čečiny,lebo v rukaviciach neviem,čaká ma ešte jedna väčšia i vyššia ikebana do haly,potom sa pustím do sladížov :)
cica2
ja žasnem, to je prekrásne 1*.... @danculka zoberieš ma na zaučenie?:) Máš veľký dar v rukách! Ukladám si do mojej kk aspoň pre potešenie:)) @danculka ďakujeme a tiež tebe a tvojej rodinke prajem príjemný predvianočný čas:)
jerica
@danculka konečne sa postavím do radu samej poklony , ja sa ale pripájam tiež k všetkým tým komentom , niet čo dodať , adventný veniec - krása a
k tomu aj na zjedenie:- ) po advente:-) šikulka :-))
danculka
Veľmi pekne ďakujem,ano máš pravdu,nepadá z neho ihličie a dá sa zjesť,keď už niet nič iné:))))))))))))))
pacik
Naozaj niet čo dodať, všetko už napísali predo mnou. Prajem krásne a príjemné očakávanie Vianoc :-)
helca103
obdivujem tvoju šikovnosť a zručnosť, všetko tu bolo napísané už sa len pripojím ku chválam
3sandra3
prosím ťa, čím si prilepila hviezdičky na kruh venca?
bibia1
to je nádhera, aj to niekde predávaš? Si šikovná, takto krásne vyzdobiť medovníčky, patrí ti môj obdiv
danculka
@bibia1 ,nie ale ak niekto výslovne chce,tak áno milerada by som to len tak z pasie,ale med,cukor,vajcia,je dosť drahý materiál:)))))))
3sandra3
@danculka , prosím ťa, poradíš mi, ako sa zdobia medovníčky s tou bielkovou polevou? Ja som to dnes robila prvýkrát a teda moc sa mi nedarilo, polevu som si dala do sáčika, tam som urobila dierku, ale to vytláčanie z toho bolo nedobré, niekedy sa mi urobila na medovníku guľka, ale o chvíľu poleva išla tenkou čiarou. Ako to mám robiť, prosím ťa?
danculka
@3 sandra3,napíš mi na e-meil,napíšem Ti č. telefónu a porozprávame sa....alebo mi pošli tvoje...
3sandra3
@danculka jeej, to som rada, nemáš tu ale uvedenú Tvoju e-mailovu adresu, tak ti píšem takto, moja adresa je: jana.gaalova@azet.sk a teda, ak mi pošleš Tvoje tel. číslo, zajtra Ti zavolám. Ďakujem.
jamalinka
ja som už písala, že zarobím cesto a upečiem. Slovo som dodržala, dnes sme s dcérkou slávnoste napiekli aj veniec aj medovníčky. Zajtra ich ozdobíme, sú veľmi pekné, držia si svoj tvar a ja sa bojím, aby som ich nepokazila tou polevou, tiež sa bojím aby mi to nerobilo ako @danculke. Nemôžete prosím Vás trošku ten postup s polevou priblížiť aj nám, určite sa potešia viaceré gazdinky z varechy. Cukor mletý som si z Lidla zabudla kúpiť, bude to problém, mám bežný cukor?
babinka
@jamalinka - asi ti pisem uz neskoro, u nas je vecer a u vas rano - s polevou to nie je az taky problem, ani s cukrom (casto ho miesaju s maizenou a v tomto pripade to vobec nevadi). Na jeden bielok treba najmenej 150 gr praskoveho cukru preosiateho na jemnom sitku, pripadne 2x. A miesat rucne, casovo cca 20 minut. Nepouzivaj slahac, lebo bude poleva odpadavat - bude mat bublinky a podobne neziaduce nasledky. Ze je hotova zistis tak, ze si nechas kvapnut na tanier (ruku, pernik) a uvidis, ci drzi tvar alebo sa rozteka (pri spravnej hustote je aj farba pekne biela). Ak chces polevu - cize obliat pernik, tak sa moze roztekat trosku, ak chces zdobit (bodky,ciarky), treba hustejsiu - cize pridavat viac cukru. Ja robievam tak, ze si odoberiem z hotovej riedkej polevy na cele polievanie a dalsiu zahustujem cukrom ci maizenou. A z jedneho bielka mas velmi vela polevy, v chladnicke ju uskladnujem den, ci dva. Tak snad vysvetlenie ti pomoze - vela trpezlivosti :)
danculka
@jamalinka ,presný popis ti dala babinka,naozaj nevadí,či je cukor,z LIDLA,záleží na tom ako si ho dobre preoseješ,príjemnú prácu,aby sa ti darilo...
domci4
Vadi ked som tu polevu slahala mixerom?bude to velmi opadavat?akurat som to dorobila.
danculka
Nevadí,ale ju ešte ručne premiešaj,aby vyšli vzduchové bubliny,aby ti neprerušovalo pri maľovaní polevu...
3sandra3
a ja ďakujem @danculke , že mi pri zdobení poradila dokonca aj telefonicky, z čoho usudzujem, že tu na Vareche sme ako jedna veľká rodina :-))
jamalinka
tak sa teším, že ste mi odpísala ešte som nezdobila, ale už pôjdem. Zatiaľ mám urobené dva adventné venčeky, ktoré už svietia a ešte idem dokončiť tento medovníkový, ešte chcem urobiť jeden venček z čečiny(čečinu som si nestihla v záhrade nastrihať a u nás prší ) a ikebanu z prútikov nalepených na drôt, jednu som si kúpila druhú si chcem urobiť, keby len bolo toho času viac, stále nestíham, tuto nakuknem a už utekám.
anninkka
ozaj si dobra tie tvoje perničky nemaju chybu
škoda že som to skor nenašla bola by som to skusila urobyt a nekupovala by som si adventny ale bola by som si sama niečo vytvorila
/si jednička/
jamalinka
dakujem všetkým, ktoré prispeli do diskusie ja som si venček aj medovníky vyzdobila, poleva sa krásne vydarila, postupovala som presne podľa návodu babinky a @danculky a teraz sa teším z mojej práce, ešte raz dakujem.
danculka
Vidíš,netreba lamentovať,že to nedokážeš,ale treba vyskúšať,o to Ťa to potom teší viac,som veľmi rada,že sa Ti to vydarilo...
scotland
krasne.urcite vyskusam,zajtra idem nato.dufam,ze sa podari.dakujem za inspiraciu....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia