Medovníčky

stanka52 - bez fotkystanka52, 18. decembra 2010

Tento recept mi priniesol syn zo školy. Chodil do družiny, a ani som nevedela, že sa prihlásil na krúžok varenia. Z krúžku doniesol domov Zobraziť celý popisTento recept mi priniesol syn zo školy. Chodil do družiny, a ani som nevedela, že sa prihlásil na krúžok varenia. Z krúžku doniesol domov "vzorky" a všetkým nám veľmi zachutili. Odvtedy, keď sa idú piecť medovníčky je to synova robota: ja vymiesim cesto, vyvaľkám mu ho a on vyrezáva a potiera vajíčkom. Po upečení (musí) zase všetky ozdobiť. Ja som len kontrola.

40-50
porcií
10 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
250 g
150 g
1 ČL
1 PL
3 celé
4 PL
3 PL
POLEVA:
1 ks
140 g
troška
Na potretie:
2




Postup

  1. 1

    Všetko spracujeme, cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a vykrajujeme. Potrieme žľtkami, pečieme na pomastenom plechu. Po vychladnutí ozdobíme polevou.

Diskusia k receptu

3sandra3
voči medovníčkom mám rešpekt, kedysi dávno som ich piekla a ostali tvrdé, tak odvtedy nie... ale tieto tvoje tuším vyskúšam, uvidím, či sa so mnou už skamarátia...
nelajsia
skús aj od mojej mamky, ...je známa medovnikárka....najdej u mna - robila torty z medovníkového cesta pre vnúčatka..
adamjak
Medovníčky zostanú mäkké, ak potretie žltkom vykonáte po upečení, teda nie pred pečením.Odkazuje manželka Darka !!
marienka44
@Stanka52 , ja mam recept od lektorky medového peciva, Márie Murárikovej, ktora vy hrala v r. 2007 majstrovstva sveta v peceni medovnikov v Berline-Olympia die Kuche. Najdete jej stranku na Googli a tam jej recepty. Povodne nedavala tuk, az pozdejsie, do cesta. Medovniky su hned mäkke.
evanaaa
Zaujímavé, čím to je: niektoré madovníky sú hneď po upečení mäkké, iné terba robiť dopredu s rezervou a zmäknú až po čase.
opr. - medovníky, a treba .....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia