Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré

luciak - bez fotkyluciak, 16. septembra 2013
Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré
Foto: luciak

Máme šťastie, že máme zdroj kvalitnej diviny. Veľa ľudí má voči nej predsudky, no podľa mňa je to vynikajúce mäso a z hľadiska zdravia vhodnejšie, než supermarketová hydina.

Postup

  1. 1

    Sviečkovú necháme 24 hodín odležať v zmesi vína, korenia a koreňovej zeleniny. Potom ho vyberieme (víno si odložíme, ak ho ešte chceme použiť do omáčky, zeleninu vyhodíme), prudko a krátko z každej strany opečieme, preložíme do vhodného pekáča a dáme dopiecť do rúry (180 stupňov) na zhruba pol hodiny - tento čas berte len orientačne, každá rúra pečie inak. Ide o to, aby mäso len "došlo", ale nevysušilo sa a vo vnútri ostalo šťavnaté.

  2. 2

    Do výpeku z mäsa prilejeme vývar, pridáme šípkový džem, dochutíme trochou vína, ak treba aj citrónom, dosolíme a zahustíme maslom.

  3. 3

    Medzitým si urobíme pyré: zemiaky s paštrnákom uvaríme, scedíme, pridáme maslo, sladkú smotanu, strúhaný muškátový oriešok a rozmixujeme. Podávame s mäsom, preliate šípkovou omáčkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z diviny, Mäso z daniela, Hlavné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
receptík veľmi pekný, sama som robila pečené diviačie stehno na červenom víne v šípkovej omáčke, ale sviečkovú z daniela som ešte nemala možnosť ochutnať, to musí byť delikatessa :P
len sa mi nepáči, že si tú úžasnú zeleninku z pácu aj s vínom vyhodil. myslím, že by sa dala perfektne zužitkovať v inom skvelom recepte...čo ty na to?
a ešte predpokladám, že si to úžasné mäsíčko piekol v celku. potom nakrájal na rezníky. asi je v tomto prípade sporné hovoriť o tom, že sú to medailonky...
aj tak ti udeľujem za toto vynikajúce jedlo 5*****.
nežartuj -koľko sviečkových z daniela sa na Slovensku za rok predá?