Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou

jaad - bez fotkyJaad, 35 ročný muž, Trnava, 11. februára 2018 15:23
Ďalšie jeho recepty »

Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkouFoto: jaad

Veľmi chutné mäsové guľky zapečené v paradajkovej omáčke.

60 min
príprava
30-40 min
na 180 °C

Suroviny

Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami a rožkami namočenými v mlieku. Pridáme soľ, čierne korenie, oregano, rozmarín a dobre ešte raz premiešame. Zmes dáme na chvíľu do chladničky, bude sa s ňou ďalej lepšie pracovať.

  2. 2

    Zohrejeme olivový olej, krátko na ňom orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľku, pridáme paradajkové pretlaky a chvíľu restujeme, aby stratily kyslastú chuť. Pridáme nakrájané paradajky, koreniny, bylinky, zalejeme vývarom a necháme podusiť 10 - 15 minút.

  3. 3

    Pripravenú mäsovú zmes vyberieme z chladničky, vytvarujeme z nej guľočky, ktoré rozložíme na pekáč a zalejeme ich pripravenou omáčkou.

    Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme odkryté v rúre pri teplote 180 °C asi 30 - 40 minút

  5. 5

    Servírujeme na tanier a posypeme čerstvými (sušenými) bylinkami. U nás bola príloha varené zemiaky, výborné sú však aj špagety alebo tagliatelle. Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist