Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou

jaad - bez fotkyjaad, 11. februára 2018
Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou
Foto: jaad

Veľmi chutné mäsové guľky zapečené v paradajkovej omáčke.

60 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Guľky:
500 g (hovädzie alebo bravčové)
3 PL
2 ks
1 ks
1 ks
2 ks
Omáčka:
10 ks
2 ks
2 - 3 PL
500 ml
2 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami a rožkami namočenými v mlieku. Pridáme soľ, čierne korenie, oregano, rozmarín a dobre ešte raz premiešame. Zmes dáme na chvíľu do chladničky, bude sa s ňou ďalej lepšie pracovať.

  2. 2

    Zohrejeme olivový olej, krátko na ňom orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľku, pridáme paradajkové pretlaky a chvíľu restujeme, aby stratily kyslastú chuť. Pridáme nakrájané paradajky, koreniny, bylinky, zalejeme vývarom a necháme podusiť 10 - 15 minút.

  3. 3

    Pripravenú mäsovú zmes vyberieme z chladničky, vytvarujeme z nej guľočky, ktoré rozložíme na pekáč a zalejeme ich pripravenou omáčkou.

    Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme odkryté v rúre pri teplote 180 °C asi 30 - 40 minút

  5. 5

    Servírujeme na tanier a posypeme čerstvými (sušenými) bylinkami. U nás bola príloha varené zemiaky, výborné sú však aj špagety alebo tagliatelle. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Vďaka za pripomenutie, aj keď ja robievam guľky s ryžou. Páči sa mi však, že si ich robil v rúre. Nabudúce ich tam i ja strčím a nemusím stále nakukovať do hrnca, či sa mi neprichytili o dno.

Pridaj komentár k receptu: