Mäsové guľky

Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke

Autor receptu: podravka

Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke pre televízorom.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z krekov urobíme omrkvinky. Mleté mäso zmiešame s vajcom, cibuľou, muškátovým orieškom, čiernym korením, vegetou a rozmrvenými krekrami a poriadne premiešame.
  2. Z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky s priemerom cca 4 cm.
  3. Na zahriatom oleji opražíme guľky zo všetkých strán.
  4. Guľky vyberieme z panvice a necháme ich odpočívať na papierovom obrúsku. Do tej istej panvice dáme maslo, cibuľu a dozlatista ju opražíme. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a chvíľku opražíme.
  5. Pridáme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme hustú omáčku.
  6. Guľky vrátime naspäť do panvice a omáčky a všetko spolu krátko povaríme.
  7. Podávanie: Podávame posypané nastrúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.
  8. Rada: Krekry môžete dať do plastového sáčku a naklepať ich tĺčikom na mäso tak, aby z nich zastali len drobné omrvinky.