Mäsové guľky
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Autor receptu: podravka
Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke pre televízorom.
Postup
- Z krekov urobíme omrkvinky. Mleté mäso zmiešame s vajcom, cibuľou, muškátovým orieškom, čiernym korením, vegetou a rozmrvenými krekrami a poriadne premiešame.
- Z pripravenej zmesi vytvarujeme guľky s priemerom cca 4 cm.
- Na zahriatom oleji opražíme guľky zo všetkých strán.
- Guľky vyberieme z panvice a necháme ich odpočívať na papierovom obrúsku. Do tej istej panvice dáme maslo, cibuľu a dozlatista ju opražíme. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a chvíľku opražíme.
- Pridáme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme hustú omáčku.
- Guľky vrátime naspäť do panvice a omáčky a všetko spolu krátko povaríme.
- Podávanie: Podávame posypané nastrúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.
- Rada: Krekry môžete dať do plastového sáčku a naklepať ich tĺčikom na mäso tak, aby z nich zastali len drobné omrvinky.