Mäsové guľky s kôprovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Kto má rád kôpor,tak si pochutná.

4
porcie
50 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.Ja som robila z 1 kg mäsa.
  2. Mleté mäso si pripravíme,pridáme2 Pl hladkej múky, cibuľu,cesnak,soľ,peper a premiešame.
  3. Z mäsa tvarujeme malé fašírky,tak 4-5 cm a v hladkej múke ich obalíme.
  4. Ked je mäsko sformované a obalené,tak si na panvicu dáme trocha oleja,netreba ho veľa,lebo obyčajne mleté mäso je masnejšie a pri pečení pustí masť.Opečieme ho z oboch strán a vyberieme.
  5. V smotane a vode,alebo mlieku si rozhabarkujeme 1 PL hladkej múky a vlejeme do výpeku.Uvaríme,ochutíme.Ak by ste mali viac mastí,tak ju zlejeme ,necháme iba troška a urobíme omáčku.
  6. Do hotovej už iba dáme nakrájany kôpor a necháme prejsť varom.
  7. Do hotovej omáčky pridáme mäsko a podávame zo zemiakmi.