Mäsové guľky na pikantnej peperonáte

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 6. januára 2016
Mäsové guľky na pikantnej peperonáte
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g mleté
1 ks
10 g
2 g
30 g
150 g
20 g
2 g
100 g
200 g
2 g




Postup

  1. 1

    Mäso ochutíme soľou a čiernym korením, pridáme vajce, hladkú múku a nasekaný čerstvý tymian, premiešame a tvarujeme guľky, ktoré potom vysmažíme v oleji.

  2. 2

    Očistenú a umytú papriku nakrájame na malé kocky, ktoré urestujeme spolu s nakrájaným cesnakom na panvici, pridáme soľ, čili, kečup a krátko povaríme. Guľky podávame ešte teplé s paprikovou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia