Mascarponovo-jahodové rezy
Svieži zákusok na každú príležitosť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
1,5 dcl |
|
1,5 dcl vlažná |
|
1 plechchovka |
|
1 pohár |
|
Plnka I: | |
900 ml |
|
2 bal. |
|
3 bal. |
|
100 g |
|
500 ml pochúťková |
|
Plnka II: | |
500 g |
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto dáme na plech (30 x 40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 minút. Cesto po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnuté cesto potrieme lekvárom. Jahody (ak sú väčšie tak pokrájame) a naukladáme tak, aby potom na rezoch boli v prostriedku, t.j. urobíme si rysku na krájanie a jahody kladieme v strede.
- 3
Plnka I: Z mlieka, cukru, vanilky a jahodových pudingov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Krém navrstvíme na jahody a necháme vychladnúť.
- 4
Plnka II: Smotanu vyšľaháme, pridáme vanilkový cukor a smotanovo-jahodovú náplň do šľahačky, ktorá šľahačku aj stuží. Zvlášť vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Krém nanesieme na vychladnutú pudingovú plnku, trochu krému si necháme na ozdobu. Zákusok dozdobíme a môžeme posypať drobnými cukríkmi.
Tiež jahodový zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu