Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Mascarponovo-jahodové rezy

valina - fotkavalina, 6. decembra 2019
Mascarponovo-jahodové rezy
Foto: valina

Svieži zákusok na každú príležitosť.

44
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
150 g
250 g
1 bal.
1,5 dcl
1,5 dcl vlažná
1 plechchovka
1 pohár
Plnka I:
900 ml
2 bal.
3 bal.
100 g
500 ml pochúťková
Plnka II:
500 g
500 ml
2 bal.
50 g
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto dáme na plech (30 x 40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 minút. Cesto po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnuté cesto potrieme lekvárom. Jahody (ak sú väčšie tak pokrájame) a naukladáme tak, aby potom na rezoch boli v prostriedku, t.j. urobíme si rysku na krájanie a jahody kladieme v strede.

  3. 3

    Plnka I: Z mlieka, cukru, vanilky a jahodových pudingov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Krém navrstvíme na jahody a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Plnka II: Smotanu vyšľaháme, pridáme vanilkový cukor a smotanovo-jahodovú náplň do šľahačky, ktorá šľahačku aj stuží. Zvlášť vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Krém nanesieme na vychladnutú pudingovú plnku, trochu krému si necháme na ozdobu. Zákusok dozdobíme a môžeme posypať drobnými cukríkmi.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
používateľ nemá avatar
123
no, tento zákusok vidím dosiahnuteľný aj v bezlepkovej verzii... tá plnka I ma "dostala" , variabilná na všetky možné príchute a pritom jednoduchá a bez masla