Jahodový zákusok
Mascarponovo-jahodové rezy
Autor receptu: valina
Svieži zákusok na každú príležitosť.
44 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto dáme na plech (30 x 40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 minút. Cesto po upečení necháme vychladnúť.
- Vychladnuté cesto potrieme lekvárom. Jahody (ak sú väčšie tak pokrájame) a naukladáme tak, aby potom na rezoch boli v prostriedku, t.j. urobíme si rysku na krájanie a jahody kladieme v strede.
- Plnka I: Z mlieka, cukru, vanilky a jahodových pudingov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Krém navrstvíme na jahody a necháme vychladnúť.
- Plnka II: Smotanu vyšľaháme, pridáme vanilkový cukor a smotanovo-jahodovú náplň do šľahačky, ktorá šľahačku aj stuží. Zvlášť vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Krém nanesieme na vychladnutú pudingovú plnku, trochu krému si necháme na ozdobu. Zákusok dozdobíme a môžeme posypať drobnými cukríkmi.