Marocký cícerový guláš videorecept
Je to skrátka guláš - to znamená, že má asi stovky variácií 😀 niekto tam dáva aj zemiaky, či papriku, niekto zas pokvapká Zobraziť celý popisJe to skrátka guláš - to znamená, že má asi stovky variácií 😀 niekto tam dáva aj zemiaky, či papriku, niekto zas pokvapká
citrónom, dakto pridáva zázvor, výborne tam sedí aj šafrán, alebo šafran iba v kuskuse, miesto kuskusu quinoa, atď … Toto je
však solídny a klasický základ, na ktorom sa dá ďalej budovať!
Zdroj: https://www.youtube.com/shorts/2eJQz4FcL68
porcie
príprava
tepelná úprava
Foto: blogbusker
Suroviny
1 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
500 g varený (z konzervy) |
|
400 g (z konzervy) |
|
400 g |
|
čerstvá |
|
čerstvá |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do rozohriatej hlbokej panvice daj olej a na kocky nakrájanú cibuľu. Dochuť korením a soľou, nechaj zatiahnuť dozlatova - cca 5 minút za občasného miešania. Ošúp a nadrobno nasekaj cesnak a pridaj do panvice. Rovno pridaj aj ostatné koreniny a za stáleho miešania všetko priveď k životu, nie však dlhšie ako minútu - nechceš prihorený cesnak, ani zhorknutú papriku, či škoricu.
- 2
Scedený cícer poobaľuj v tomto voňavom základe, po minúte prilej paradajky s vývarom, priveď do varu, sporák stiahni na miernu teplotu a var 30 minút, kým sa guláš nezredukuje. Dolaď soľ s korením.
- 3
Podávaj s kuskusom, dozdobené lístkami čerstvého koriandru a mäty.
- 4
Instagram: walrus.buko
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu