Marocké tajine so zemiakmi a olivami (fotorecept)
Autor receptu: nicopopa
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ je z Maroca a v ten večer pre nás pripravoval jedlo . Bolo to veľmi dobré, ale vtedy som z varenia vedela tak upiecť kura, a zjesť všetko, takže som sa ho nič nepýtala. Teraz by som mala veľa otázok... Ako spomienku na neho som teda teraz skúsila pripraviť tento recept.
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny: mäsko nakrájame na kocky, zemiaky na mesiačiky, cibuľu na pásiky, cesnak na kocky.
- V olivovom oleji opražíme spolu cibuľu a mäso.
- Pridáme cesnak, soľ, korenie, zázvor a kurkumu. Dolejeme vodu povrch mäsa a zakryjeme s pokrievkou. Necháme variť 30-40 minút v závislosti na kvalite mäsa. Keď je mäsko udusené, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, zemiaky a kúsky nakladaného citrónu bez kôry. Dolejeme vodu, zakryjeme a dáme do rúry na cca 30 minút, kým zemiaky sú hotové.
- Keď sú zemiaky uvarené, pridáme olivy. Ak zostane ešte veľa vody, môžeme nechať ešte piecť odokryté asi 10 minút. Trocha vývaru môže zostať. Jedlo nemá byť suché.
- Servíirujeme na tanieri spolu s kous-kousom. Dobrú chuť!