Marocké tajine so zemiakmi a olivami (fotorecept)

Autor receptu: nicopopa

Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ je z Maroca a v ten večer pre nás pripravoval jedlo . Bolo to veľmi dobré, ale vtedy som z varenia vedela tak upiecť kura, a zjesť všetko, takže som sa ho nič nepýtala. Teraz by som mala veľa otázok... Ako spomienku na neho som teda teraz skúsila pripraviť tento recept.

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny: mäsko nakrájame na kocky, zemiaky na mesiačiky, cibuľu na pásiky, cesnak na kocky.
  2. V olivovom oleji opražíme spolu cibuľu a mäso.
  3. Pridáme cesnak, soľ, korenie, zázvor a kurkumu. Dolejeme vodu povrch mäsa a zakryjeme s pokrievkou. Necháme variť 30-40 minút v závislosti na kvalite mäsa. Keď je mäsko udusené, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, zemiaky a kúsky nakladaného citrónu bez kôry. Dolejeme vodu, zakryjeme a dáme do rúry na cca 30 minút, kým zemiaky sú hotové.
  4. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme olivy. Ak zostane ešte veľa vody, môžeme nechať ešte piecť odokryté asi 10 minút. Trocha vývaru môže zostať. Jedlo nemá byť suché.
  5. Servíirujeme na tanieri spolu s kous-kousom. Dobrú chuť!