Foto: 2010
Je tu zopar receptov na tzv. Marocke speciality ale vytvorit naozajstnu Marocku specialitu potrebujete jednu surovinu ktora nie je tak bezna....Slane nakladane citrony.
príprava
Postup
-
1
Citrony poumyvame a narezeme do kriza do hlbky ale aby boli v celku a stedro posypeme solou
-
2
Citrony ukladame do flase vo vrstvach a stedro solime , pridame skoricu cerstvy bobkovy list a nove korenie.Zalejeme prevarenou vodou a zalejeme cca 1 cm olivovym olejom
-
3
Odlozime do chladneho miesta na cca 1 mesiac.Prelozime do ladnicky , vydrzi aj rok Pouzivame do salatov a marockych receptov, tak ze umyjeme a nakrajame cele na drobno ( aj duzinu...)
-
4
Takze az za mesiac pridame , Marocke jedlo... ( A citrony boli od susedov ,prezrete )
www.tradewindsfruit.com/meyer_lemon.htm...
2. otázka : keďže sú také šťavnaté, a majú sa zaliať šťavou po okraj + olej, nevyteká potom tá šťava zbytočne von ? Hotové vyzerajú cvrknuté a solením len podporujem vznik novej šťavy.
Možno tomu nerozumiem, ale mám ich poldruha kila a tak chcem spraviť viacej menších pohárikov, aby som rozdala po známych a preto by som rada vedieť aj to, ako ten proces pokračuje potom, ako sa naložia, aby som nerobila zbytočné chyby.
Ide mi o to, ako ich mám uzavrieť, či vzduchotesne, alebo navoľno...
Prosím, odpovedzte mi,