zatvoriť
VYTLAČIŤ
Marinované tofu so zeleninou a omáčka zo sladkých zemiakov (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
200 g
tofu biele
Marináda:
3 PL
sójová omáčka
3 KL
miso z hnedej ryže
3 strúčiky
cesnak
1 KL
agávový sirup
čili korenie mleté
korenie čierne
tymián citrónový
Iné:
300 g
fazuľkové lusky zelené
150 g
hrášok
1 ks
brokolica
Omáčka:
400 g
zemiaky sladké bataty
1/4 hrnčeka
olej olivový
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
1 a 1/2 hrnčeka
rastlinná náhrada mlieka
1/3 hrnčeka (Tebi, nutričné)
droždie lahôdkové
citrónová šťava
tymián citrónový
soľ
korenie čierne
Postup
Najprv si pripravíme tofu a marinádu. Tofu položíme medzi 2 utierky a zaťažíme na cca 30 minút.
Takto pripravené tofu nakrájame na male kocky.
Marinádu pripravíme zmiešaním uvedených surovín.
Tofu, marinádu a tymianové lístky premiešame a odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme fazuľku, hrášok a brokolicu.
Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, fazuľku umyjeme a nakrájame, hrášok olúpeme a v jemne osolenej vode ho krátko povaríme (podľa potreby).
V panvici rozohrejeme malé množstvo oleja, pridáme tofu a opražíme do zlatohneda.
Pridáme predvarený hrášok,
fazuľku
a brokolicu. krátko spolu opekáme, tak aby fazuľka a brokolica ostali chrumkavé. Odstavíme.
Omáčka: Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme.
Pripravíme si mixér a ostatne suroviny.
Uvarené zemiaky, cibuľu, cesnak, lahôdkové droždie, olej, soľ a čierne korenie rozmixujeme. Postupne prilievame "mlieko".
Omáčku prelejeme do hrnca, pridáme tymián, krátko spolu prehrejeme a dochutíme citrónovou šťavou.