Marinované pečené zemiaky s kuracím mäsom z jedného plechu fotorecept
Foto: cesminaz
Výborné jednopekáčové jedlo, ktorého príprava vám zaberie len chvíľku a ušetrí vám v týchto
horúčavách aj vystávanie pri šporáku :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/07/marinovane-pecene-zemiaky-kuracie-maso.html?m=1
porcie
Suroviny
1,5 kg |
|
8-9 ks (alebo stehná) |
|
Na marinádu: | |
3 PL |
|
1 ks |
|
3-4 strúčiky |
|
1 zväzok (čerstvá) |
|
50 ml |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
Postup
-
1
Nové zemiaky som namočila asi na 1 hodinu do vody, lepšie a ľahšie sa potom dá šupka oškrabať. Oškrabané zemiaky prekrojíme najprv na polovicu a následne ešte pozdĺž na 2-3 časti, záleží od veľkosti zemiaka. Kuracie mäso použite podľa chuti, buď stehná alebo krídla. Ja som dala tentoraz krídla.
-
2
Na marinádu si v sekáčiku mixneme bazalku, cesnak, cibuľu, olej, jogurt, soľ a korenie. Nemusíte pomixovať celkom do hladka. Soľ si môžete dať aj podľa seba, ale tie 2 KL treba určite, lebo mäso a zemiaky to vpijú. Množstvo soli vždy závisí od množstva použitých surovín.
-
3
Napokon hotovú marinádu poriadne premiešame s mäsom a so zemiakmi.
-
4
Rozložíme rovnomerne na plech a pečieme cca 1 hodinu na 190°C. Každý pečie podľa svojej rúry.
-
5
Podávame napríklad s tatárskou omáčkou alebo šalátom :-) Príloha je vlastne už na Vás, či už sladká, alebo kyslá :-)
-
6
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Ahoj @haji zlatá :-) Veru už aj u nás poriadne pečie! Dnes do 36 a zajtra do 38°C... za teplom na dovolenku už ani ísť netreba :-) len more nám tu ešte chýba ;-P Pozdravujem a vdaka za komentík.
( keby ešte pri tých horúčavách rúra aj chladila, pre dvoch robievam podobné jedlá v starej klasickej remoske :-)) , menej zohrieva okolie...)