Kuracie mäso

Marinované pečené zemiaky s kuracím mäsom z jedného plechu (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborné jednopekáčové jedlo, ktorého príprava vám zaberie len chvíľku a ušetrí vám v týchto horúčavách aj vystávanie pri šporáku :-)

4-5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Nové zemiaky som namočila asi na 1 hodinu do vody, lepšie a ľahšie sa potom dá šupka oškrabať. Oškrabané zemiaky prekrojíme najprv na polovicu a následne ešte pozdĺž na 2-3 časti, záleží od veľkosti zemiaka. Kuracie mäso použite podľa chuti, buď stehná alebo krídla. Ja som dala tentoraz krídla.
  2. Na marinádu si v sekáčiku mixneme bazalku, cesnak, cibuľu, olej, jogurt, soľ a korenie. Nemusíte pomixovať celkom do hladka. Soľ si môžete dať aj podľa seba, ale tie 2 KL treba určite, lebo mäso a zemiaky to vpijú. Množstvo soli vždy závisí od množstva použitých surovín.
  3. Napokon hotovú marinádu poriadne premiešame s mäsom a so zemiakmi.
  4. Rozložíme rovnomerne na plech a pečieme cca 1 hodinu na 190°C. Každý pečie podľa svojej rúry.
  5. Podávame napríklad s tatárskou omáčkou alebo šalátom :-) Príloha je vlastne už na Vás, či už sladká, alebo kyslá :-)
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube