Kačacie prsia
Kačacie prsia

Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 20. marca 2017
Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Hydinu mám veľmi rád, veď sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
100 g
300 g
100 g
2 ks
1 bal
150 g
100 ml
50 g
10 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme zemiakovú knedľu z očistených pretlačených zemiakov. Pridáme múku, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, kypriaci prášok. Vypracujeme cesto, z cesta vytvoríme valček s priemerom 2 cm a nakrájame. Knedličky uvaríme v osolenej vode.

  2. 2

    Korenie podrvíme, pridáme olivový olej. Túto zmes votrieme do očistených kačacích pŕs s narezanou kožou.

  3. 3

    Mäso opečieme z oboch strán, vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 10 minút. Z brusníc, masla a červeného vína pripravíme omáčku. Na masle opečieme petržlen, uvarené valčeky a pridáme med a tymian.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre