Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 20. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Hydinu mám veľmi rád, veď sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv pripravíme zemiakovú knedľu z očistených pretlačených zemiakov. Pridáme múku, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, kypriaci prášok. Vypracujeme cesto, z cesta vytvoríme valček s priemerom 2 cm a nakrájame. Knedličky uvaríme v osolenej vode.
- 2
Korenie podrvíme, pridáme olivový olej. Túto zmes votrieme do očistených kačacích pŕs s narezanou kožou.
- 3
Mäso opečieme z oboch strán, vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 10 minút. Z brusníc, masla a červeného vína pripravíme omáčku. Na masle opečieme petržlen, uvarené valčeky a pridáme med a tymian.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu