Kokosová torta
Kokosová torta

Marikina torta Raffaello

sonja - bez fotkysonja, 23. mája 2020
Marikina torta Raffaello
Foto: sonja
8-12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

1 ks (3- dielny)
1 l
200 g
1-2 ks
100-150 g
100 g (plátky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred v hrnci zohrejeme 500 ml smotany (nesmie vrieť), pridáme nalámanú bielu čokoládu, miešame kým sa v smotane nerozpustí. Zmes potom necháme vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Vlastný alebo kupovany korpus rozdelíme na tri časti (dostať kúpiť trojdielny korpus). Dva korpusové pláty rozmrvíme a tretí použijeme ako základ torty na spodok.

  3. 3

    Vychladenú čokoládovo-smotanovú zmes vyšľaháme, ak by bola riedka, treba pridať trochu stužovača. Do vyšľahaného krému vmiešame rozdrobený korpus a kokos (kokosu dáme podľa potreby, každý je iný, výsledná plnka má byť dosť hustá).

  4. 4

    Na spodný tortový korpus nanesieme kokosovú plnku a vytvarujeme podľa spodného korpusu do tvaru torty.

  5. 5

    Zvyšného pol litra smotany vyšľaháme so stužovačom a navrstvíme na kokosovú plnku. Vrch ozdobíme plátkami mandlí.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre