Kokosová torta

Marikina torta Raffaello

Autor receptu: sonja

8-12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred v hrnci zohrejeme 500 ml smotany (nesmie vrieť), pridáme nalámanú bielu čokoládu, miešame kým sa v smotane nerozpustí. Zmes potom necháme vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.
  2. Vlastný alebo kupovany korpus rozdelíme na tri časti (dostať kúpiť trojdielny korpus). Dva korpusové pláty rozmrvíme a tretí použijeme ako základ torty na spodok.
  3. Vychladenú čokoládovo-smotanovú zmes vyšľaháme, ak by bola riedka, treba pridať trochu stužovača. Do vyšľahaného krému vmiešame rozdrobený korpus a kokos (kokosu dáme podľa potreby, každý je iný, výsledná plnka má byť dosť hustá).
  4. Na spodný tortový korpus nanesieme kokosovú plnku a vytvarujeme podľa spodného korpusu do tvaru torty.
  5. Zvyšného pol litra smotany vyšľaháme so stužovačom a navrstvíme na kokosovú plnku. Vrch ozdobíme plátkami mandlí.