Kokosová torta
Marikina torta Raffaello
Autor receptu: sonja
8-12 porcií |
45 minút príprava |
Postup- Deň vopred v hrnci zohrejeme 500 ml smotany (nesmie vrieť), pridáme nalámanú bielu čokoládu, miešame kým sa v smotane nerozpustí. Zmes potom necháme vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.
- Vlastný alebo kupovany korpus rozdelíme na tri časti (dostať kúpiť trojdielny korpus). Dva korpusové pláty rozmrvíme a tretí použijeme ako základ torty na spodok.
- Vychladenú čokoládovo-smotanovú zmes vyšľaháme, ak by bola riedka, treba pridať trochu stužovača. Do vyšľahaného krému vmiešame rozdrobený korpus a kokos (kokosu dáme podľa potreby, každý je iný, výsledná plnka má byť dosť hustá).
- Na spodný tortový korpus nanesieme kokosovú plnku a vytvarujeme podľa spodného korpusu do tvaru torty.
- Zvyšného pol litra smotany vyšľaháme so stužovačom a navrstvíme na kokosovú plnku. Vrch ozdobíme plátkami mandlí.
|