Manželská pizza Tomečkovcov videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 23. januára 2021

Láska prechádza cez žalúdok. V tomto videu nám to dokáže spevák a skladateľ Samuel Tomeček a jeho šarmantná manželka Sophie.

4-5 minút
na 230 °C

Suroviny

400 g
175 ml (teplá)
40 g
10 g čerstvé
2 PL
1 ČL
Pizza s prosciuttom a rukolou:
1 bal.
1 bal.
1 bal.
podľa chuti
Pizza mozzarella:
1 bal.
200 g
200 g
250 g (alebo salsa)




Postup

  1. 1

    Do misky rozdrvíme 10 g droždia, pridáme 2 PL cukru, zalejeme časťou teplej vody a dobre rozmiešame. Potom pridáme asi 2 PL múky, opäť premiešame a na teplom mieste necháme vzísť kvások (napríklad v rúre vyhriatej na 40°C).

  2. 2

    Do väčšej misy dáme olej, zvyšok vody, biely jogurt a kvások, premiešame a postupne po častiach vmiešame múku s troškou soli. Keď sa cesto spojí, preložíme ho na dosku a vymiesime.

  3. 3

    Vymiesené cesto vložíme do misy, do ktorej sme na dno dali trocha oleja. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste približne 45 - 60 minút.

  4. 4

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, každú vyvaľkáme a neskôr v ruke vytvarujeme do kruhu. Cesto položíme do okrúhleho plechu vymasteného olejom.

  5. 5

    Pizza s prosciuttom a rukolou: Cesnak, olivový olej a soľ spolu v mažiari dobre vymiešame. Pripraveným ochuteným olejom potrieme povrch cesta, pridáme pár plátkov na tenko nakrájanej mozzarelly a na tenké plátky nakrájané paradajky. Pizzu vložíme do rúry vyhriatej na 230 °C a pečieme približne 4 - 5 minút. Po vybratí z rúry pridáme navrch plátky prosciutta, rukolu, niekoľko plátkov parmezánu a pokvapkáme pár kvapkami oleja s cesnakom.

  6. 6

    Pizza mozzarella: Na cesto natrieme salsu alebo paradajkový pretlak, posypeme trochou oregana, položíme plátky mozzarelly, sušené paradajky a čerstvé paradajky nakrájané na plátky. Opäť vložíme do rúry a upečieme (230 °C, približne 4 - 5 minút). Hotovú pizzu ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Diskusia k receptu