Malinový koláč

Malinový koláč s cmarom

Autor receptu: redakcia

10-12
porcií
30 minút
príprava
50-60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Kandizovanú kôru posekáme nadrobno.
  2. Vajcia, cukor a nastrúhanú pomarančovú kôru vyšľaháme dopenista. Do zmesi tenkým pramienkom prilievame najskôr rozpustené vychladnuté maslo a potom cmar. Šľaháme ďalších niekoľko minút. Vmiešame múčnu zmes a kandizovanú kôru.
  3. Cesto prelejeme do formy a navrch rozložíme maliny. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50–60 minút, kým nie je špajdľa, ktorú sme zapichli do koláča, suchá.
  4. Koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť vo forme, potom vyberieme. Pred podávaním ozdobíme čerstvými malinami.