Malinový koláč
Malinový koláč s cmarom
Autor receptu: redakcia
10-12 porcií |
30 minút príprava |
50-60 minút na 160 °C |
Postup- Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Kandizovanú kôru posekáme nadrobno.
- Vajcia, cukor a nastrúhanú pomarančovú kôru vyšľaháme dopenista. Do zmesi tenkým pramienkom prilievame najskôr rozpustené vychladnuté maslo a potom cmar.
Šľaháme ďalších niekoľko minút. Vmiešame múčnu zmes a kandizovanú kôru.
- Cesto prelejeme do formy a navrch rozložíme maliny. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50–60 minút, kým nie je špajdľa, ktorú sme zapichli do koláča, suchá.
- Koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť vo forme, potom vyberieme. Pred podávaním ozdobíme čerstvými malinami.
|