Makový cheesecake s kokosovou polevou
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 10. februára 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
| Sušienkový korpus: | |
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| Plnka: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 375 g |
|
| 375 g |
|
| 200 g celý |
|
| z 1 citróna |
|
| 1 PL |
|
| Poleva: | |
| 1 bal. |
|
| 150 ml |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 g mletý |
|
Postup
-
1
Sušienkový korpus: BeBe keksy rozmrvíme, pridáme rozpustené maslo, zmes vymiešame a dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút na 170 °C.
- 2
Plnka: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme mascarpone, tvaroh, mak, postrúhanú citrónovú kôru, Solamyl a poriadne spolu premiešame. Hotovú zmes nalejeme do tortovej formy na predpečený sušienkový korpuss a dáme piecť na 160 °C asi na 60 minút. Po dopečení necháme vychladnúť, odporúčame nechať stáť celú noc v chladničke. Na druhý deň dokončíme – polejeme polevou.
- 3
Poleva: Celý balík želatíny dáme napučať do vlažnej vody. V druhej nádobke zohrejeme vodu s cukrom, kokosovým pyré a pomletým makom. Potom vložíme želatínu do pripravovanej zmesi, ktorá však nesmie mať teplotu vyššiu ako 55 °C. Po vymiešaní želatínovú zmes vylejeme na vychladnutý cheesecake a necháme stuhnúť.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu