Cheesecake
Cheesecake

Makový cheesecake s kokosovou polevou

Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 10. februára 2020
Makový cheesecake s kokosovou polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Sušienkový korpus:
200 g
150 g
Plnka:
5 ks
200 g
375 g
375 g
200 g celý
z 1 citróna
1 PL
Poleva:
1 bal.
150 ml
100 g
100 ml
100 g mletý

Postup

  1. 1

    Sušienkový korpus: BeBe keksy rozmrvíme, pridáme rozpustené maslo, zmes vymiešame a dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút na 170 °C.

  2. 2

    Plnka: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme mascarpone, tvaroh, mak, postrúhanú citrónovú kôru, Solamyl a poriadne spolu premiešame. Hotovú zmes nalejeme do tortovej formy na predpečený sušienkový korpuss a dáme piecť na 160 °C asi na 60 minút. Po dopečení necháme vychladnúť, odporúčame nechať stáť celú noc v chladničke. Na druhý deň dokončíme – polejeme polevou.

  3. 3

    Poleva: Celý balík želatíny dáme napučať do vlažnej vody. V druhej nádobke zohrejeme vodu s cukrom, kokosovým pyré a pomletým makom. Potom vložíme želatínu do pripravovanej zmesi, ktorá však nesmie mať teplotu vyššiu ako 55 °C. Po vymiešaní želatínovú zmes vylejeme na vychladnutý cheesecake a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, zvlášť oceňuji polevu i plnku. Určitě by šlo dát do spodu linecké těsto. Moc pěkné foto, chválabohu klasický vzhled, díky Mistře!
haji
Zajímalo by mě, zda jde použít místo kokosového pyré kokosovou smetanu, hmm?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha