Cheesecake
Cheesecake

Makový cheesecake s kokosovou polevou

Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 10. februára 2020
Makový cheesecake s kokosovou polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Sušienkový korpus:
200 g
150 g
Plnka:
5 ks
200 g
375 g
375 g
200 g celý
z 1 citróna
1 PL
Poleva:
1 bal.
150 ml
100 g
100 ml
100 g mletý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienkový korpus: BeBe keksy rozmrvíme, pridáme rozpustené maslo, zmes vymiešame a dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút na 170 °C.

  2. 2

    Plnka: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme mascarpone, tvaroh, mak, postrúhanú citrónovú kôru, Solamyl a poriadne spolu premiešame. Hotovú zmes nalejeme do tortovej formy na predpečený sušienkový korpuss a dáme piecť na 160 °C asi na 60 minút. Po dopečení necháme vychladnúť, odporúčame nechať stáť celú noc v chladničke. Na druhý deň dokončíme – polejeme polevou.

  3. 3

    Poleva: Celý balík želatíny dáme napučať do vlažnej vody. V druhej nádobke zohrejeme vodu s cukrom, kokosovým pyré a pomletým makom. Potom vložíme želatínu do pripravovanej zmesi, ktorá však nesmie mať teplotu vyššiu ako 55 °C. Po vymiešaní želatínovú zmes vylejeme na vychladnutý cheesecake a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Pěkný recept, zvlášť oceňuji polevu i plnku. Určitě by šlo dát do spodu linecké těsto. Moc pěkné foto, chválabohu klasický vzhled, díky Mistře!

Pridaj komentár k receptu: