Cheesecake
Makový cheesecake s kokosovou polevou
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
90 minút príprava |
Postup- Sušienkový korpus: BeBe keksy rozmrvíme, pridáme rozpustené
maslo, zmes vymiešame a dáme do tortovej formy
s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie.
Dáme piecť na 10 minút na 170 °C.
- Plnka: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme mascarpone, tvaroh,
mak, postrúhanú citrónovú kôru, Solamyl a poriadne spolu
premiešame. Hotovú zmes nalejeme do tortovej formy na predpečený sušienkový korpuss a dáme piecť na 160 °C asi
na 60 minút. Po dopečení necháme vychladnúť, odporúčame nechať stáť celú noc v chladničke. Na druhý deň dokončíme – polejeme polevou.
- Poleva: Celý balík želatíny dáme napučať do vlažnej
vody. V druhej nádobke zohrejeme vodu s cukrom,
kokosovým pyré a pomletým makom. Potom vložíme želatínu do pripravovanej zmesi, ktorá však
nesmie mať teplotu vyššiu ako 55 °C. Po vymiešaní želatínovú zmes vylejeme na vychladnutý
cheesecake a necháme stuhnúť.
|