Cheesecake

Makový cheesecake s kokosovou polevou

Autor receptu: redakcia

12
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienkový korpus: BeBe keksy rozmrvíme, pridáme rozpustené maslo, zmes vymiešame a dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút na 170 °C.
  2. Plnka: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme mascarpone, tvaroh, mak, postrúhanú citrónovú kôru, Solamyl a poriadne spolu premiešame. Hotovú zmes nalejeme do tortovej formy na predpečený sušienkový korpuss a dáme piecť na 160 °C asi na 60 minút. Po dopečení necháme vychladnúť, odporúčame nechať stáť celú noc v chladničke. Na druhý deň dokončíme – polejeme polevou.
  3. Poleva: Celý balík želatíny dáme napučať do vlažnej vody. V druhej nádobke zohrejeme vodu s cukrom, kokosovým pyré a pomletým makom. Potom vložíme želatínu do pripravovanej zmesi, ktorá však nesmie mať teplotu vyššiu ako 55 °C. Po vymiešaní želatínovú zmes vylejeme na vychladnutý cheesecake a necháme stuhnúť.