Makový koláč
Makový koláč

Makovo-pudingové koláčiky z rožkov so zapečeným snehom fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 10. decembra 2017
Makovo-pudingové koláčiky z rožkov so zapečeným snehom (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept je ohromný ! Hneď ako ho stiahla priateľka z Youtube a prečítala som si ho, vedela som, že ho vyskúšam. Je to vlastne Zobraziť celý popisRecept je ohromný ! Hneď ako ho stiahla priateľka z Youtube a prečítala som si ho, vedela som, že ho vyskúšam. Je to vlastne jednoduchá maková akoby žemľovka. No je to rýchly koláčik a dá sa podávať ako sladký obed. Je to taká inovovaná dobrota. Nepočítala som, že ho sem uvediem, tak som ani postup nefotila. No neodolala som, aby som vám ho neponúkla. Som presvedčená, že tak ako si získal mňa, určite si získa aj vás.

20 minút
príprava
25 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Sladká masa:
5 ks
600 ml
3 ks
100 g
1 balíček
2 hrste
4 PL
 vyšľahať na studeno
3 dcl
3 ks
3 PL
trochu




Postup

  1. 1

    600 ml mlieka zmiešame s tromi žĺtkami, vanilkovým cukrom, 4 PL kryštálového cukru,100 g maku, citrónovú kôru Všetko premiešame. 5 starších rožkov - aspoň dvojdňových, nakrájať na kolieska. Pokrájané rožky vložiť do mliečnej sladkej tekutiny s makom.

  2. 2

    Ako puding do rožkov, som použila vanilkový puding za studena. Stačí naliať tri dcl studeného mlieka, našľahať a puding je hotový. Ten potom vlejete k rožkovej mase, zamiešate. Nakoniec pridáte hrozienka. Jediné, čo vám môžem takto pomôcť, odfotila som pudingový sáčok, ktorý sa nevarí, ale spracuje sa na studeno.

    Makovo-pudingové koláčiky z rožkov so zapečeným snehom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Množstvo dávky počíta s tortovou formou. Ja mám štvorcovú formu, tak som robila do nej. Je to tá istá dávka. Formu som si vytrela Herou (tukom) a vysypala strúhankou. Masu som vliala do formy a zarovnala. Trúbu som predhriala na 200 °C. Odporúčaná doba pečenia bola 10 minút. No ja som musela nechať 15 minút, aby sa mi koláčik začal sfarbovať.

  4. 4

    Medzitým si s troškou soli začnete šľahať 3 bielky. Pomaličky pridávate 3 PL kryštálového cukru a do tuha vyšľaháte. Ak máte koláčik zapečený, vyberiete z trúby (pozor na popálenie)! Naň navŕšite snehovú hmotu a rozotriete. Trúbu stlmíte na 180 °C a ešte 10 minút pečiete, kým sa sneh nezapečie. Ja som potom koláčik trochu prizdobila. To je už na vás. Nabudúce nastrúham aspoň jedno jabĺčko do masy. Teraz som šla podľa základného a pôvodného receptu.

    Makovo-pudingové koláčiky z rožkov so zapečeným snehom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Určite budete výsledkom milo prekvapené.

    Makovo-pudingové koláčiky z rožkov so zapečeným snehom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

janara
zaujímavý koláčik, možno aj "žemľovka", ukladám do KK
evanaaa
@Tatranka , Martuška, čakala som, ako ti to dopadlo, lebo sa aj ja chystám robiť niekedy, ale asi so sladidlom. Vypadá to dobre a rozmýšľam, že to spravím do tej preslávenej rajnice (Stone Legend), nech ju využijem. Ale trošku si sa zmýlila, ono sa to pečie 30 minút spočiatku, 10 minút sa dopeká už len ten sneh, ale to nevadí, surové to iste nebolo a mali ste to miesto dezertu. Len s tým pudingom som si nebola istá, či ho spraviť dopredu a nechať trochu vychladnúť, ty si to vyriešila dobre - puding nastudeno. Výborné, celé......
tatranka
@Evanaaa (10.12.2017 17:03)

Evička,nepomýlila.bála som sa na 200 0C nechať hriať pol hodinu.Tak som to uviedla tak,akú skúsenosť som mala ja.Vieš,30 minút + 10 minút,to by už asi horelo...Puding bol urobený,rožky len vyhriať a trošku zapiecť.No veď ty sama uvidíš,keď to budeš robiť.Je ti to výborné a je to rýchlo hotové.
Len mne sa tam žiadalo nejaké ovocie a to už na budúce dám.
Budem to robiť.Je to príma!

haji
Žemlovka není moje mísa, ale v tvém podání vypadá jako vánoční řezy. Máš zázračné ruce!
tatranka
@Haji (10.12.2017 17:54)

Ďakujem ti za tú krásnu pochvalu.Teší ma to. Veru toto nie je vianočný koláčik.Ale chutí výborne.
1x haji
ubka
Žemľovka sviatocna rovnako ako sviatočné upravená domácnosť.Martuska, chytila si druhý dych? :-) ideš ako bager,jedno krajšie ako druhé.
tatranka
@Ubka (10.12.2017 19:57)

Ďakujem ti za tvoje milé slová.Ach a kdeže báger ! Každá práca mi už viac násobne dlho trvá.Dármo,roky nezastavíš.
1x ubka
hubata
Uvidela som tento recept na fb a musím nakuknúť: inovovaná žemľovka vyzerala v tvojom podaní slávnostne, naozaj si ju povýšila na koláčik vhodný ku káve alebo aj deťom na detskú párty. Podobne robievam ryžový nákyp s vanilkovým krémom, pravdaže na studeno. A to ovocie či už čerešne alebo jablká sú len už milou bodkou na tomto milom koláčiku.
tatranka
@Hubata (11.12.2017 09:26)

Presne tak som uvažovala aj ja ako ty.Pretože na recepte bolo krájanie ponúknuté z tortovej formy.To sa mi veľmi nepozdávalo,tak som to piekla vo štvorcovom pekáči. Máš pravdu,naozaj to chutí,ako chutné,makové koláčiky.No a to ovocie aspoň po troške tam veru na budúce dám.
Ďakujem za tvoj komentárik.Mám rada tvoj pohľad na moje recepty.
silvia68
Dnes som to robila, chutné, rýchle, jednoduchá príprava, použiteľné ako sladký obed aj ako koláčik. Piekla som 25 min plus cca 10 so snehom. Bolo to presne akurát. Chutil každému. Ovocie som nedala, zabudla som, ale najbližšie určite dám postrúhané jabĺčko alebo zavárané čerešne. Veľmi chutný spôsob ako spotrebovať staršie pečivo.
1x radost
tatranka
@Silvia68 (6.4.2018 23:03)

Ďakujem za tvoje pekné zhodnotenie.Presne o tom si napísala / o ovocí,že pridáš na budúce,/ to som už pár krát urobila teraz aj ja.Na posledy som pridala zavárané višne a bolo to veľmi chutné a šťavnaté.
Veru urob tak aj ty.Bude sa ti výsledok páčiť.
zdenkas
Ďakujem za výborný receptík, dnes som upiekla, pridala som aj jablko a všetkým veľmi chutilo :-) rýchle,chutné....odporúčam vyskúšať :-)
1x radost
zdenkas
@Tatranka ešte otázočka, aké by to bolo nahradiť mak orechami ? Neskúšala si to náhodou? Ďakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia