Zapekané rožky
Zapekané rožky

Makové guba suflé s vanilkovým krémom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 23. marca 2022

Ak vám doma ostali zvyšné rožky, ktoré potrebujete spracovať, oceníte tento chutný sladký recept. V našom videu sa varí makové guba suflé s Zobraziť celý popisAk vám doma ostali zvyšné rožky, ktoré potrebujete spracovať, oceníte tento chutný sladký recept. V našom videu sa varí makové guba suflé s vanilkovým krémom.

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
80 g mletý
200 ml (3,5 %)
40 g
2 ks
štipka
25 g (82 %)
Vanilkový krém:
2 ks
60 g
1 bal.
1 ČL
400 ml (3,5 %)




Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme mlieko (nesmie vrieť). V mise zmiešame mletý mak s práškovým cukrom, ktorý zalejeme zohriatym mliekom, premiešame. Pridáme na kolieska nakrájané rožky, dôkladne ich namočíme, aby nasali mlieko a zmäkli.

  2. 2

    Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky pridáme k nasiaknutým rožkom a dobre premiešame. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a opatrne primiešame do pripravenej zmesi.

  3. 3

    Ohňovzdorné misky vymastíme maslom a naplníme pripravenou rožkovo-makovou zmesou. Naplnené misky vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 20 minút.

  4. 4

    Vanilkový krém: K žĺtkom pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor, škrob a všetko spolu premiešame. V hrnci zohrejeme mlieko, stiahneme z ohňa a za stáleho miešania pridáme žĺtkovú hmotu, miešame až kým nevznikne krém.

  5. 5

    Makové guba suflé podávame poliate vanilkovým krémom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia