Bravčové mäso

Maďarský takatoš

Autor receptu: wewusqka

Mala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty.* A môj ešte vtedy 2-ročný syn si išiel pýtať k pani susede dupľu. Takže môžem len odporučiť. Samozrejme, nemôže k tomuto receptu chýbať domáca parená knedľa.

10
porcií
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Obielim si cibuľu, nakrájam ju nadrobno, a dám do hrnca spražiť na troške oleja a masla. Maslo dodá jedlu lepšiu chuť maslo. Necháme spražiť do sklovita.
  2. Pridáme mäsko nakrájané na kocky, necháme ho zatiahnuť, keď je hotové, pridáme koreniny, ktoré sú popísané vyššie. A pridáme nadrobno alebo, ako kto má rád, ja robievam väčšie kúsky kapusty a pridáme ju do hrnca k mäsu.
  3. Zalejeme vodou a zakryjeme hrniec pokrievkou. A necháme variť.
  4. Keď sa začne variť, stíšime plameň na sporáku. A necháme pomaličky variť, je lepšie mäso a aj kapusta vtedy.
  5. Keď ochutnáme a je mäso mäkké, tak prilejeme mlieko, necháme trošku povariť. Medzitým si pripravíme zátrepku s múky a smotany na varenie. Vlejeme do hrnca, necháme povariť pokým nezhustne omáčka.
  6. Keď je všetko uvarené, nakrájam domácu knedľu, ktorú som si popri varení parila v druhou hrnci. Dám ju na tanier a naberiem mäso s omáčkou. Položím na stôl a zavolám rodinku k stolu.
  7. Možno budete mať pripomienky veď to je ako segedínsky guláš. Moji milí, od neho to má riadne ďaleko aj chuťovo aj všetkým.
  8. A vám ostatným, ktorí by to chceli vyskúšať prajem dobrú chuť.