Lovecký kotlíkový guláš

Autor receptu: redakcia

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion vo Francúzsku. Získal mnohé medzinárodné ocenenia. Je špecialistom na studenú kuchyňu, ryby a tanierové úpravy jedál. Založil kuchársky klub fungujúci na princípe starých cechových pravidiel.

8-10
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrájame cibuľu a pridáme k bravčovej masti do kotlíka. Necháme chvíľu popražiť. Pridáme divinové mäso nakrájané na kocky, poriadne opražíme. Posypeme guľášovou zmesou mletou rascou. Podlejeme červeným vínom a necháme dusiť prikryté. Pridáme hríby – kuriatka. Ak treba podlejeme vodou.
  2. Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky v konzerve. Po chvíli miešania pridáme zemiaky. Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, bylinky tymian a šalviu, feferóny podľa chuti.
  3. Komu tieto bylinky „nerežú“, môže zostať pri klasike – majoráne. Môžeme podávať s chlebom alebo iným pečivom.
  4. NÁŠ TIP: Takýto guláš chutí najlepšie, ak ho varí na ohni celá partia správnych chlapov. Čaro umocní dobre vychladené pivko, najlepšie zo súdka, alebo plné a korenisté červené víno.