Slaná štrúdľa pre milovníkov obložených chlebíčkov fotorecept
Foto: mrnousik
Párty recept pre milovníkov chlebíčkov a príjemné prekvapenie pre hostí! Ak máte radi nezameniteľnú chuť klasických chlebíčkov z osláv a chcete trochu odbočiť Zobraziť celý popisPárty recept pre milovníkov chlebíčkov a príjemné prekvapenie pre hostí! Ak máte radi nezameniteľnú chuť klasických chlebíčkov z osláv a chcete trochu odbočiť od stereotypu, spravte si tento "štrúdel", po zakusnutí sa prenesiete na oslavu 40-tky Vášho brata a podvedome si budete dávať pozor, aby Vám strúhaný syr nepopadal na nový oblek a kapia nevliezla do nosa :) Tu nič také nehrozí, všetky chute sú pekne kompaktne schované v lístkovom ceste :)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na začiatok si dáme uvariť vajíčka na tvrdo. Kým sa varia, tak nastrúhame syr, nakrájame kyslú uhorku na drobulinko, kapiu na tenké pásiky (tak 2 cm na dĺžku). Keď sa vajíčka uvaria, tak ich vidličkou rozpučíme na drobno (nie na kašu :) a posolíme.
-
2
Teraz si urobíme aj zvyšok plnky - teda zmiešame strúhaný syr, kečup, horčicu a smotanu dokopy. Ja som pridala aj trošku sušenej pažítky a mletého čierneho korenia.
-
3
Konzistencia by mala byť približne takáto. Nie moc tekutá, len aby ingrediencie obaľovali ten strúhaný syr. Ak by to bolo tekutejšie, mohlo by to vytiecť pri pečení - vlastná skúsenosť z mládí, keď som robila bryndzovo-smotanovú štrúdľu a mala som ... no, nerada spomínam na ten úkaz v rúre :D
-
4
No a môžeme ísť vrstviť na lístkové cesto. Väčšiu šunku (Farmársky šál, a pod.) uložíme tak ako na obrázku (pozične) - následne rozotrieme zmes so syrom - na to nasypeme rozgniavené vajíčka (tie posolíme trochu ešte a pokoreníme) - potom kyslú uhorku a na záver pásiky kapie. Zavíňame tak, že kratšie hrany najprv prehneme cez plnku (aby nám zmes nevybiehala) a potom zošulikáme až po koniec a trochu poťapkáme, aby sa to zastabilizovalo. Poprepichujeme špáratkom - aspoň 15-20 bodných "rán" treba :)
-
5
Dáme piecť na 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C a po dopečení si zviažeme ruky aspoň na dve hodiny. Musí to vychladnúť a stuhnúť. Ak by sa stalo, že čo to vytečie spod cesta, tak servítkou to odsajte, nech to nerozmočí cesto úplne - to len asi kyslá uhorka pustila do gatí :) Najlepšie je servírovať až keď je to na dotyk v izbovej teplote.
-
6
Budem rada, ak vyskúšate - napríklad na silvestrovskú oslavu alebo len tak, pre chuť na večeru :)
- 7
Dobrú chuť :)
- 7
Dakujem :) Keby toho času bolo viac... teraz sú home office, tak sa teším, že je priestor :) Baví ma to :)
Ďakujem a aj tebe prajem krásne sviatky a hlavne - buďme zdraví :)
Elánu je, ale času veľakrát málo - jedine, že by som si kuchyňu spravila aj v práci :D A ďakujem, dúfam, že odskúšaš a zhnodnotíš :)