Lososové fašírky

Lososové fašírky bez lepku s kôprovým dipom

Autor receptu: novalim

Fašírky má rada isto väčšina z nás. Klasické mäsové alebo vegetariánske zeleninové, ale čo tak netradičné lososové a ešte aj v bezlepkovej verzii?* My sme ich vyskúšali. Ochutené citrónovou kôrou s kôprovým dipom chutili vynikajúco. Doprajte si aj vy zmenu a pustite sa do varenia.

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Lososa umyjeme, osušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, prípadne na drobno nasekáme. Dáme ho do misy spolu s rozšľahaným vajcom, najemno nakrájanou šalotkou, prelisovaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou a mletou paprikou. Osolíme a okoreníme. Dobre spolu premiešame a postupne pridávame aj strúhanku.
  2. Keď je všetko spolu dôkladne premiešané, zmes necháme chvíľu postáť, aby strúhanka nasiakla všetku vlhkosť a zmes sa dala dobre tvarovať.
  3. Potom zo zmesi formujeme malé placky, ktoré ešte obalíme z každej strany v strúhanke. V hlbšej panvici necháme rozpáliť olivový olej a na miernom ohni potom placky opekáme z oboch strán. Prípadne ich môžeme olejom potrieť a dať do rúry piecť na 20 minút pri teplote 200 °C.
  4. Dip pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Placky podávame teplé s vychladeným kôprovým dipom.