Losos v papilote s bulgurom, červenou ryžou a cuketou fotorecept
Foto: sjuz
Chutné, ľahké a nenáročné jedlo.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Filety lososa osolíme, okoreníme a položíme na papier na pečenie, ktorý je lepšie dať dvojmo. Pridáme kúsky masla a čerstvý tymian. Zabalíme, previažeme kuchynským povrázkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na pol hodinu.
-
2
Bulgur a červenú ryžu uvaríme podľa návodu na obale, každé zvlášť. Ja bulgur pripravujem ako ryžu - najprv ho nasucho opečiem na panvici, zalejem vývarom alebo vodou, prikryjem a dusím. Trvá to cca 10-15 min max, podľa značky. Netreba ho robiť úplne do mäkka, ale tak akurát. Hotové zmiešame s nasekanou mätou.
-
3
Cuketu nakrájame na plátky, rovnako aj cesnak a na olivovom oleji opečieme z oboch strán. Odložíme nabok, neprikrývame. Podľa chuti mierne osolíme a posypeme natrhanou čerstvou bazalkou.
-
4
Ja som servírovala s dipom z kyslej smotany zmiešanej s čerstvou mätou, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
-
5
Losos by mal ostať štavnatý, mal by krásne "plátkovať" a nemal by byť suchý. Výpek z masla a tymianu je ideálny na preliatie.
s tým rozdielom, že miesto sezamového oleja sezam
Áno, ryby sú vďačné na tento spôsob prípravy,mám ho tiež rada, nie sú suché, a je to rýchla, čistá práca