Losos s pomarančovo-zázvorovou marinádou fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 11. marca 2014

Tento recept som nasla na australskej stranke taste.com.au Kombinacia pomarancovej stavy, zazvoru a javoroveho sirupu sa mozno bude mnohym zdat nezvykla. Ja som tento Zobraziť celý popisTento recept som nasla na australskej stranke taste.com.au Kombinacia pomarancovej stavy, zazvoru a javoroveho sirupu sa mozno bude mnohym zdat nezvykla. Ja som tento recept vyskusala a bola som s nim velmi spokojna. Podavam ho dalej, mozno aj niekoho z vas oslovi.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

125 ml
2 PL
2 ČL
1 strúčik
600 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila marinadu na pecenie lososa. Do kastrola som dala pomarancovu stavu, javorovy sirup, zazvor a pretlaceny strucik cesnaku. Vsetko som spolu povarila na miernom ohni asi 5 minut. Pocas varenia sa trochu pomarancovej stavy odparilo a marinada zhustla.

    Losos s pomarančovo-zázvorovou marinádou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lososa som pokrajala na styri kusky, dala som ho do misky na pecenie a poliala som ho pripravenou marinadou. Dala som ho do vyhriatej rury 180C a piekla som ho takto odokryteho 10 minut. Pocas pecenia je dobre lososa obcas poliat pomarancovou marinadou.

    Losos s pomarančovo-zázvorovou marinádou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokym sa losos piekol pripravila som si spenatovu prilohu. Pouzila som mlade listky z mangoldu.

    Losos s pomarančovo-zázvorovou marinádou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mangoldove listky som umyla a pokrajala som ich na mensie kusky.

    Losos s pomarančovo-zázvorovou marinádou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som listy mangoldu oprazila asi 2-3 minuty na rozpustenom masle. Oprazene som ochutila solou a cerstvo mletym korenim styroch farieb.

    Losos s pomarančovo-zázvorovou marinádou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kto chce moze si porcie lososa pred jedenim este dochutit solou a korenim.

    Losos s pomarančovo-zázvorovou marinádou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

monniee
Dokonalé. Určite vyskúšam. Idú tam samé dobré veci :)
tiginko
tak túto netradičnú chuť ryby by som veľmi rada ochutnala. Takže šup s receptom do KK na vyskúšanie. Slniečkový losos :-)
babidka
Recept v pravu chvilu :-) Zajtra som chcela na obed grilovat lososa ... teraz som sa rozhodla , ze radsej ho urobim podla tohto receptu :-)
jerica
Tvoj recept hodný hviezdičiek a to , že ide do knihy zábudlivých , to si píš , príde aj na tanier :-) Pekný pozdrav ďaleko a pritom tak blízko :-)
tinca
jednoduché a perfektné, vyskúšam, už je v KK:)
hanak
@palokuchi , receptov na lososa nie je nikdy dosť, keďže je to naša obľúbena ryba. Vždy, keď naštvem manželku, tak losos je zaručené udobrovatko! A tak rozmýšľam, neviem či 10 dní v mesiaci nepracujem na lososa. Tvoj recept pri udobrovaní na 100% zaberie. Vďaka!
evusik
súhlasím s tým, že receptov na lososa nikdy nie je dosť, hlavne tých dobrých receptov... tento rozhodne stojí za vyskúšanie :)
babidka
Dnes sme mali na obed - a naozaj mozem iba chvalit :-) Musela som sice trosku improvizovat , pretoze som az pri priprave zistila , ze sa mi uz minul javorovy sirup. A tak som namiestu sirupu dala med. Viem , ze to bola trochu ina chut - ale aj tak to bolo vyborne ! S tym velmi jednoduchym spenatom to naozaj nemalo chybu . Ako prilohu som davala obycajnu zemiakovu kasu s maslom a petrzlenom . Uz sa tesim na to , ze aku chut to bude mat na buduce ked pouzijem javorovy sirup :-)
eliska61
Oslovil ma! Manzel by s lososom aj spal! A tak mame dalsi recept, diky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia