Losos s pomarančovo-zázvorovou marinádou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept som nasla na australskej stranke taste.com.au Kombinacia pomarancovej stavy, zazvoru a javoroveho sirupu sa mozno bude mnohym zdat nezvykla. Ja som tento recept vyskusala a bola som s nim velmi spokojna. Podavam ho dalej, mozno aj niekoho z vas oslovi.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv som si pripravila marinadu na pecenie lososa. Do kastrola som dala pomarancovu stavu, javorovy sirup, zazvor a pretlaceny strucik cesnaku. Vsetko som spolu povarila na miernom ohni asi 5 minut. Pocas varenia sa trochu pomarancovej stavy odparilo a marinada zhustla.
- Lososa som pokrajala na styri kusky, dala som ho do misky na pecenie a poliala som ho pripravenou marinadou. Dala som ho do vyhriatej rury 180C a piekla som ho takto odokryteho 10 minut. Pocas pecenia je dobre lososa obcas poliat pomarancovou marinadou.
- Pokym sa losos piekol pripravila som si spenatovu prilohu. Pouzila som mlade listky z mangoldu.
- Mangoldove listky som umyla a pokrajala som ich na mensie kusky.
- Potom som listy mangoldu oprazila asi 2-3 minuty na rozpustenom masle. Oprazene som ochutila solou a cerstvo mletym korenim styroch farieb.
- Kto chce moze si porcie lososa pred jedenim este dochutit solou a korenim.