« Naspäť na tento recept

Lizbeth rezy (fotorecept) verzia na vytlačenie

Na Veľkonočné sviatky som upiekla tento zákusok. Recept som si poskladala sama a základom bol obľúbený zákusok rakúskej kráľovnej SISI ostatné moja fantázia.

Autor receptu: izabella929

Postup receptu

Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a miešala v robote.
Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 1

Postupne som prisýpala k bielkam po lyžici cukor.
Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 2

Múku, celý mak, kokos, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala k bielkom a opatrne zamiešala.
Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 3

Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech 27x37 cm a urovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý korpus. Hotové korpusy som nechala chladiť na mriežke. Pripravila som si krém. Žĺtky som zmiešala s vanilkový cukrom, pridala som mlieko a Zlaté klasy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Kým sa kaša chladila maslo s cukrom som vymiešala a po lyžici pridávala vychladnutý puding. Spolu som všetko vyšľahala, pridala likér, rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 4

Na spodok som uložila prvý korpus, natrela som ho horúcim kivi lekvárom a potom som rozložila rovnomerne polovicu krému.
Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 5

Na krém som kolmo ukladala dlhé piškóty namáčané pomarančovej šťave.
Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 6

Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 7

Napokon som zakryla druhým korpusom, ale z tej strany, ktorú položím na krém som ho natrela najprv horúcim kivi lekvárom. Zakryla som ho papierom na pečenie, na to som uložila dosku na krájanie a 4 kg múky, uložila na noc do chladničky.
Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 8

Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala, upravila hrebeňovou stierkou a opäť nechala chladiť.
Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 9

Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Nie je nutné zdobiť, ale je to sviatočný zákusok, tak som pripravila šľahačku s kakaom a ozdobila. Napokon som ozdobila šľahačku jedlými sirôtkami. Prajem vám dobrú chuť.
Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 10

Suroviny




20
porcií
60
minút
príprava
2x10
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist