Listový šalát s močacinou, plesňovým syrom a kávovým dresingom

claudeeka - bez fotkyclaudeeka, 30. septembra 2010

Je to nápadité a zároveň veľmi chutné jedlo, ktorým očarúvam hostí.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
2 ks
100 g
250 g
50 ml
10 PL
2 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. V mise zmiešame mäso s trochou oleja, pridáme soľ, korenie a červenú papriku a necháme 5 minút postáť. Potom mäso opečieme na panvici s trochou oleja dozlatista.

  2. 2

    Do malého hrnca dáme kávu, cukor, ocot a 1 PL oleja a prive dieme do varu. Potom oheň zmiernime, pridáme štipku škorice a soli a vsypeme na kolieska nakrájané olivy. Na miernom ohni varíme asi 3 minúty, odstavíme a ešte pridáme 1 PL oleja.

  3. 3

    Na 4 taniere rozdelíme šalát (rukola, čakanka, ľadový šalát, frisee...), naňho dáme kúsky morča cieho mäsa a na trojuholníčky nakrájaný syr. Navrch rozdelíme pripravený dresing aj s olivami a podávame najlepšie s opečenou bagetou.

Diskusia k receptu

ejta
ty brďo, toto je iný úlet, ale vyskúšam, milujem netradičné kombinácie, len škoda, že túto vášeň nezdieľa aj moja ostatná rodinka :-)
kolty
Tak toto fakt vyskúšam, kvôli tej káve. Musia byť len morčacie prsia?
vybusna
neskrivane priznam, ze velmi velmi velmi tuzim vyhrat ten kavovar a zodpovedne sa chcem na to pripravit.....obavam sa, ze favorit je jasny..tvoj recept je nesmierne povabny a som si ista ze kavovar pride k tebe....zavidim...ale v dobrom....a recept davam na vyskusanie
vybusna
..btw...a tu *mocacinu* asi zmenim na kuracinu :o)))
vybusna
MOJE NERVY!!!!!! samozrejme neskrYvane.....prepacte




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia