Listový šalát s močacinou, plesňovým syrom a kávovým dresingom

Autor receptu: claudeeka

Je to nápadité a zároveň veľmi chutné jedlo, ktorým očarúvam hostí.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. V mise zmiešame mäso s trochou oleja, pridáme soľ, korenie a červenú papriku a necháme 5 minút postáť. Potom mäso opečieme na panvici s trochou oleja dozlatista.
  2. Do malého hrnca dáme kávu, cukor, ocot a 1 PL oleja a prive dieme do varu. Potom oheň zmiernime, pridáme štipku škorice a soli a vsypeme na kolieska nakrájané olivy. Na miernom ohni varíme asi 3 minúty, odstavíme a ešte pridáme 1 PL oleja.
  3. Na 4 taniere rozdelíme šalát (rukola, čakanka, ľadový šalát, frisee...), naňho dáme kúsky morča cieho mäsa a na trojuholníčky nakrájaný syr. Navrch rozdelíme pripravený dresing aj s olivami a podávame najlepšie s opečenou bagetou.