Foto: remcula
Jeden z mých nejoblíbenějších receptíků na lilek:-) Zobraziť celý popisJeden z mých nejoblíbenějších receptíků na lilek:-) @Remcula
porcie
na 220 °C
Suroviny
2 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
200 g |
|
niekoľko lístkov |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Lilky překrojíme a pomocí lžíce vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Rajčata, cibuli a česnek taky nakrájíme na menší kousky.
-
2
Nejdříve si vydlabané poloviny lilků mírně osolíme a dáme předpéct-nejlépe na pečící papír do trouby. Stačí na tu dobu, po kterou připravíme náplň. Do pánve dáme rozehřát olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek. Poté přidáme dužinu z lilků a rajčata. Osolíme, opepříme va vše chvíli dusíme-cca 5 minut.
-
3
Pak vmícháme na kostičky nakrájené tvarůžky, necháme je roztéct a odstavíme pánev ze zdroje tepla. Přimícháme vajíčka a nadrobno nasekanou petrželku.
-
4
Vyndáme předpečený lilek z trouby, naplníme jej směsí a pečeme ještě asi 30 minut na 220 stupňů.
ty si veľmi nepríjemný..jedovatý človek..želám ti pokojný večer..a s úsmevom a radosťou...sa skúsdívať na svet..bude ti lepšie..
@remcula
mne zas čeština chýba..rada si preto volím české rozhlasové stanice..tak sme vyrastali-spolu..nerobili problémy dva jazyky-český a slovenský..tomu-kto problémy nevyhľadáva..
recept je pekný..a-chcem sa spýtať-baklažán nemožno nahradiť cuketou?čo povieš..bo tých sa teraz rodíííí..
želám ti príjemný večer..:-)
ty si veľmi falošná osoba,sama sa štylizuješ do úlohy sudcu a znalca ľudskej povahy.Opakovane hodnotíš prispievateľov čo ti nie sú po chuti.Toto robíš aj na iných receptoch,kde sú nejaké tvz.hádky čo sa teba netýkajú,ale sama tu potom vystupuješ v úlohe rozhodcu.Sama sa tu pretvaruješ...
fííííha...:-)
ty si vyjadril svoj názor..ja svoj..ja ťa neobviňujem-že si falošná osoba..však VARECHA je o receptoch..a..o názoroch...prepáč mi môj názor-ak ti nevyhovuje..nenechaj si pokaziť radosť z večera..
eštežesamôžempretvarovať bez tvojhodovolenia...:-))
a navážať sa do takej milej osôbky ako je @radost je ozaj úbohé :-(
pekny vecer vsetkym!
mate krasne recepty @remcula , len tak dalej.
Ja Z.Polreicha tiez neuznavam je vemi slabym kucharom /osobne zazitky/ a este horsi je v TV.
a - nenechaj sa odradiť ,,ľuďmi s iným názorom,,. hlavne ak je obmedzený a hlúpy!
Mne čeština nikdy nevadila a nikdy vadiť nebude, nerozumiem prečo musí niekto ešte aj do takýchto vecí rýpať
Ten lilek zkus, pokud někdo nemá rád tvarůžky, klidně vyzkoušejte s jiným sýrem. Já na lilku ujíždím:-), zkouším možné, i nemožné kombinace!:-)
kedysi som sem pridala v rámci debaty pod nejakým kvargľovým receptom, ako sme ich vysmážali - koliesko kvargle medzi 2 kolieskami maďarského salámu - v trojobale na terase chaty v prírode. panebože, to bol smrad! majiteľ chaty nás naozaj dlho preklínal a keď na to príde reč, tak nás preklína aj teraz, po niekoľkých desaťročiach, tá spomienka ho vraj dodnes straší. :-) ale ako vraviš, aj v reštauráciách sa vysmážajú a hostia neomdlievajú od zápachu. nerozumiem, prečo je to tak. takže nesmrdí? odkedy som sa osmelila dať ten druh syra do úst, neviem sa ich dojesť - ovšem iba čerstvých. takže tohoto "imam bayildi na český spôsob" určite spravím. a čo sa týka toho rypáka, veď vieš: blbý lidi, taky lidi, pánbůh je má taky rád.
"Olomoucké tvrožky" sú super vec a celý tento recept je super. Oni nesmrdia, to je vôňa ! Aj baranina najlepšie vonia keď sa pečie a vtedy tiež smrdí.
Aj tento s tvarůžkami, aj keď my starší ich poznáme pod názvom kvargle k nim istotne patrí . Škoda že už kvargle u nás nedostať, nielenže boli vynikajúce s cibuľkou, chlebom a pivom, ale ako študenti sme s nimi zažili plno srandy: na začiatku školského roka sa vždy tvarůžek prilepil o stolličku profesorovi, aby k nám často nechodili do triedy. Veď vtedy stál len 1,30 Kčs a bol dostať v tyčinkách, guľatých krabičkách alebo len-tak v celofáne. Nebolo lepšieho syra ako vyzretý olomoucký syreček!
Píš vo svojom rodnom jazyku, samozrejme že ti veľmi dobre rozumieme a nebyť nenažratých politikov sú naše národy dodnes spolu. Dobrý recept, krásne nafotený s perfektným návodom poteší tak Čecha, Slováka, Poliaka, Američana - len nesmie byť ožralý ako @concord , preto si ho Janka nevšímaj.
my sme zvykli obľúbenému kolegovi z času na čas vytrieť papierom z kvarglí vnútrajšok šuflíka na pracovnom stole. liezol nám hromadne na nervy, kretén to bol a zabíjať kolegov bolo neprípustné, tak aspoň takto sme mu hovorili, ako ho ľúbime. :-))
@remculka , pripísala som niečo do tvojho zážitku s blbými snami. až teraz som si ho prečítala, tak aspoň takto, oneskorene.