Lilek s tvarůžky a rajčaty fotorecept

remcula - fotkaremcula, 20. júla 2013
Lilek s tvarůžky a rajčaty (fotorecept)
Foto: remcula

Jeden z mých nejoblíbenějších receptíků na lilek:-) Zobraziť celý popisJeden z mých nejoblíbenějších receptíků na lilek:-) @Remcula

4
porcie
20-30 minút
na 220 °C

Suroviny

2 ks
3 ks
1 ks
2-3 strúčiky
200 g
niekoľko lístkov
3 ks
podľa chuti
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Lilky překrojíme a pomocí lžíce vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Rajčata, cibuli a česnek taky nakrájíme na menší kousky.

    Lilek s tvarůžky a rajčaty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nejdříve si vydlabané poloviny lilků mírně osolíme a dáme předpéct-nejlépe na pečící papír do trouby. Stačí na tu dobu, po kterou připravíme náplň. Do pánve dáme rozehřát olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek. Poté přidáme dužinu z lilků a rajčata. Osolíme, opepříme va vše chvíli dusíme-cca 5 minut.

    Lilek s tvarůžky a rajčaty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pak vmícháme na kostičky nakrájené tvarůžky, necháme je roztéct a odstavíme pánev ze zdroje tepla. Přimícháme vajíčka a nadrobno nasekanou petrželku.

    Lilek s tvarůžky a rajčaty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyndáme předpečený lilek z trouby, naplníme jej směsí a pečeme ještě asi 30 minut na 220 stupňů.

    Lilek s tvarůžky a rajčaty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

concord
Ak už dávaš recepty na slovenskom serveri, tak ich píš aspoň po slovensky. Určite si na rozdiel od väčšiny tvojich krajanov jazykove tak zdatná, že nemáš problémy so slovenčinou, hlavne ked si z okolia Ostravy kde Slováci robili v baniach, kým vy ste sa rekreovali v Tatrách.Viem si predstaviť reakciu tvojich krajanov, keby nejaký Slovák napísal na český server recept v slovenčine. To by bolo tých "jízlivých" poznámek o čobolech ako nás prezývate.
veronika353
Dobrý recept,vyzkouším.P.S. Bydlím na Slovensku už dlouho,ale ještě mi nikdo nevyčítal češtinu...
1x sladdy
remcula
@concord , to nemyslíš vážně!! Jsem tady už hodně dlouho a zatím jsem s češtinou u uživatelů problém neměla. Slovensky umím mluvit, ale ne psát.
radost
@concord
ty si veľmi nepríjemný..jedovatý človek..želám ti pokojný večer..a s úsmevom a radosťou...sa skúsdívať na svet..bude ti lepšie..
@remcula
mne zas čeština chýba..rada si preto volím české rozhlasové stanice..tak sme vyrastali-spolu..nerobili problémy dva jazyky-český a slovenský..tomu-kto problémy nevyhľadáva..
recept je pekný..a-chcem sa spýtať-baklažán nemožno nahradiť cuketou?čo povieš..bo tých sa teraz rodíííí..
želám ti príjemný večer..:-)
laurisia
Tak toto sa mi páči, len mám trošku obavy z tých olomouckých tvarůžkov - nikdy som to neskúšala v tepelnej úprave, ale pokúšaš a tak cez týždeň vyskúšam :-)))
2michal
@radost
ty si veľmi falošná osoba,sama sa štylizuješ do úlohy sudcu a znalca ľudskej povahy.Opakovane hodnotíš prispievateľov čo ti nie sú po chuti.Toto robíš aj na iných receptoch,kde sú nejaké tvz.hádky čo sa teba netýkajú,ale sama tu potom vystupuješ v úlohe rozhodcu.Sama sa tu pretvaruješ...
sonulienka
Janka krásny receptík určite vyskúšam a byť adminom tak ten komentár od @concord vymažem. Hanbím sa, že tu na vareche niekto taký je. Ale nevšímajme si ho.Nekazme si krásny víkend.
radost
@2michal
fííííha...:-)
ty si vyjadril svoj názor..ja svoj..ja ťa neobviňujem-že si falošná osoba..však VARECHA je o receptoch..a..o názoroch...prepáč mi môj názor-ak ti nevyhovuje..nenechaj si pokaziť radosť z večera..
eštežesamôžempretvarovať bez tvojhodovolenia...:-))
eunika
tak tieto žabomyšie vojny ma úplne odrádzajú chodiť na varechu...veď tu nie je čo riešiť,chutí-pochválim,nechutí-idem ďalej,kde je problém???Veď koľko ľudí toľko chutí:-))).Nech vás takéto komenty neodrádzajú pridávať nové recepty.Prajem veľa nových nápadov.
tiginko
zaujímavý recept... @concord už veľakrát ukázal svoju úbohosť, je to obyčajný primitív. Nič si z neho nerob @remcula a nenechaj sa vôbec znechutiť
evusik
@remcula máš výborné recepty a riešiť, že sú písané v češtine to môže napadnúť len takého zúfalca ako je @concord ... nenechaj sa odradiť...
a navážať sa do takej milej osôbky ako je @radost je ozaj úbohé :-(
eunika
a už vôbec nechápem problém s češtinou???to ako čo sme maďari????
mariamka
recept naozaj chutove lakavy, priznam, tvaruzky som sa raz odhodllala kupit a jest, "nevydalo" :) ale vraj varene, pecene, smazene su super, tak mozno dostanu reparat :) nechapem tieto jazykove bariery, bezne chodim na ceske stranky a vsetkemu rozumiem, iba ze je @concord dieta.. 3+++
kimlo
Nedajte sa odradit primitivnymi hejslovakmi, su to chudaci a zakomplexovani dementni alkoholici, len pekne pridavajte recepty aj v cestine, my im rozumieme...recept je to zaujimavy a stoji za vyskusanie..
remcula
@radost , děkuji moc a děkuji všem. Hloupých narážek si nevšímám:-) @radost , já jsem to z cuketou nezkoušela. Lilek se nevaří, ale předpéká, cuketa se zde předvařuje chvilinku. Osobně si myslím, že by to vůbec nevadilo:-) @laurisia , tvarůžky v tepelné úpravě jsou skvělé a nemusíš se bát ani zápachu. Mi zrovna přišla návštěva, když jsem to měla v troubě a říkala, že mi to v bytě krásně voní:-)..
kimlo
Ktosi mi spominal ze tvaruzky vyprazal v klasickom trojobale ale potom vraj musel tyzden vetrat a ani to moc nepomohlo, vraj tym napachli aj zaclony...ale nemam to osobne odskusane, tak neviem...
malroxa
@concord. to je teda sila, tvoj názor. sme dvojjazyční ľudia poväčšinou a vieme čítať v oboch jazykoch. ja tiež neviem písať po česky. mne tu skôr vadia otrasné gramatické chyby prispievateľov. remčula má určite svoj český pravopis v poriadku.
remcula
@kimlo , no, mi to taky někdo říkal, ale dělají se běžně v restauraci a kuchyň nesmrdí. Opravdu nesmrdí ani byt.:-)
rela
@remculko , recept je výborný,ostatné si nevšímaj . Nechála by som sa pozvať :-)
marikahr
rada sa inspirujem receptami J. Zideka, Z.Polreicha, ... aj tymi tvojimi @remcula .... cestina mi problem nerobi ;-)
pekny vecer vsetkym!
remcula
@marikahr , Z.Polreicha zrovna nemusím:-), ale děkuji ti moc. Mi slovenština problém taky nedělá. Bývalý manžel je Slovák a moje dětí napůl české, napůl slovenské. Ráda čtu slovenské knihy a bylo mi ctí se v Bardějově osobně poznat se sestrou Joža Nižnanského:-), když mi bylo 18 let:-)
havino
Janulka, si to schytala dnes od lietadla, ale on dnes rýpal viac krát, nevšímaj si. na baklažán si začíname zvykať, ja ani tak nie, ako moje osadenstvo, syrečky máme radi a veľmi, takže vdaka za inšpiraciu a recept.
kika1212
Výborný baklažán si pripravila. Syrečky som nechutnala, ani ma nejako nelákajú, ale to nevadí, každý má inú chuť a náhrada sa vždy nájde, ale recept je fantastický.
ankabanka
vela nevhodnych komenty od @concord boli casto vymazane. nemoze redakcia zabranit, aby tu chodil? hoci je pravda, ze sa moze prihlasit ale jeho rukopis je uz znamy nie?

mate krasne recepty @remcula , len tak dalej.
Ja Z.Polreicha tiez neuznavam je vemi slabym kucharom /osobne zazitky/ a este horsi je v TV.
sracz
No ahoooooooj, milá Remcuľa @remcula - super pochutnanie! Neprestanem ďakovat Ing. Jirkovi "Ižimu" Planičkovi, ktorú ma v roku 1973 naučil jesť "holomócké kvargle" - myslím si, že môj "štart" na túto lahôdku, si zaslúži samostatný príspevok do zážitkov; porozmýšľam! -:))) Dnes si už kľudne pridám "tvarůžky" aj ku "ryľovanému" kuraťu, alebo ku krupičnej kaši!!!
pseudocognac
concord: Blbost, ovela lepsie je to po cesky, aspon si ju stale precvicujeme a co by som nahodou nevedela, ci pozriem.
cesminaz
Recept aj baklazan vyzera veeeeeelmi dobre ;-) lubime plneni baklazan,urcite vyskusam aj podla tvojho receptu KK dakujem :-)
rressia
ďakujem za výborný recept!
a - nenechaj sa odradiť ,,ľuďmi s iným názorom,,. hlavne ak je obmedzený a hlúpy!
stacy77777
@remculko - recept ukladám, lilek alebo baklažán mám veľmi rada... ostatné si nevšímaj,hlavná vec,že keď nerozumieme anglicky,nemecky,španielsky atď - veselo si to hodíme do Googlu a akí sme múdri,že? Všimla som si už u @concorda ,že má vzácne reakcie, ako keď jednému varecháčovi vynadal do bulov východniarskych....No veď by bola na svete nuda,keby neboli aj takýto ľudia. Mne žijú dvaja súrodenci v Čechách a nikdy sme problémy s dorozumením nemali,je to len o ochote a POVAHE človeka. Prajem ti krásnu nedeľu.
xanadu1955
fajný receptík, syrečky aj baklažán milujem tak sa chystám spraviť len nechám odkiaľ sa na vareche berie toľko nepriateľstva veď je to jedno slovensky, česko poľsky nemecky maďarsky či portugalsky dobrý ľudia sa dokážu vždy dorozumieť takže čeština by pre nás Slovákov mala byť tým najmenším problémom
mmelinda
......lilek miluji v jakékolivěk podobě (tedy téměř!) a tenhle vypadá báječně. Na blbé poznámky nehleď......a piš pěkně podle sebe,příznivců máš hafol - včetně mé maličkosti.
remcula
Děkuji vám moc všem!! Nebojte se, mne @concord neodradil! Je tak nepříjemný, jak hotel v Bulharsku stejého jména!:-))))
medovnicek
toto je dobrý nápad, na takto plnený lilek by som možno nahovorila aj môjho chlapa
Mne čeština nikdy nevadila a nikdy vadiť nebude, nerozumiem prečo musí niekto ešte aj do takýchto vecí rýpať
remcula
@medovnicek , díky Bohu, se domluvíme:-). Vždyť tolik let jsme byli spojeni a dodnes nadávám, že to tak nezůstalo. Ale každý může mít jiný názor. Nikdy jsem nebrala a nebudu brát co budu naživu Slovensko jako cizinu. Jste naši a pro mne zůstanete:-)
Ten lilek zkus, pokud někdo nemá rád tvarůžky, klidně vyzkoušejte s jiným sýrem. Já na lilku ujíždím:-), zkouším možné, i nemožné kombinace!:-)
janger
@remcula , len kludne pis po cesky, nedaj sa znechutit. Ved ti rozumieme. Kto by nieco nerozumel, tak nech sa opyta...Niektori musia vrtat :-(.
marianne
mam taky dojem,ze to bude aj moj oblubeny recept na baklazan...vajicko dam mozno len jedno,myslim,ze to na chuti neuberie....vyborny recept @remcula
remcula
@marianne , jasně, že bude stačit!! Tohle je porce pro 2 lilky, já jsem to dělala jen z jednoho a taky dala jen jedno vajíčko:-)
jujoska
mne sa veru tiez pozdava tento recept, ukladam... @concord sa chodi klanat len k jeho jedinej varechacskej modle, ktora je presne jeho krvnou skupinou, a ostatnych akurat uraza a dehonestuje. Pomoze jedine ignoracia, ked ho redakcia nechce zablokovat ...
rea1
@remcula , recept o.k., čeština takisto. :-))
kedysi som sem pridala v rámci debaty pod nejakým kvargľovým receptom, ako sme ich vysmážali - koliesko kvargle medzi 2 kolieskami maďarského salámu - v trojobale na terase chaty v prírode. panebože, to bol smrad! majiteľ chaty nás naozaj dlho preklínal a keď na to príde reč, tak nás preklína aj teraz, po niekoľkých desaťročiach, tá spomienka ho vraj dodnes straší. :-) ale ako vraviš, aj v reštauráciách sa vysmážajú a hostia neomdlievajú od zápachu. nerozumiem, prečo je to tak. takže nesmrdí? odkedy som sa osmelila dať ten druh syra do úst, neviem sa ich dojesť - ovšem iba čerstvých. takže tohoto "imam bayildi na český spôsob" určite spravím. a čo sa týka toho rypáka, veď vieš: blbý lidi, taky lidi, pánbůh je má taky rád.
remcula
@rea1 , máš pravdu s tím smradem kdysi. taky tomu nerozumím, ale fakt to nesmrdí. Napadá mne jediné možné vysvětlení, že už to nejsou tvarůžky té kvality, jako byly. No, ale tys mne navedla na nový recept:-), ani o tom nevíš!!:-)))) Díííky!!
rea1
@remcula , čo len o to, tie vysmážané kvargle boli excellentné, tenké kolieska originál maďarského salámu, nie jedli ale žrali sme ich s čerstvým chlebom a zalievali studeným pivom (veď čím iným) až sa nám hrče za ušami robili. avšak, ako hovorím, stromy na okolí ožltli, lístie opadalo a v okolitom lese sa vlci určite 10 rokov neobjavili, taký to bol odér. majiteľ sa nás veľmi dôrazne pýtal, či sme mu v krbe pálili potkany a vyhrážal sa vraždením nevinniatok a inými nepríjemnosťami. vraj to nemohol vyvetrať dobré dva mesiace. ešteže to bol kamarát. :-))
remcula
Cháááááááááááááááááááá!!! Já se picnu!:-)))
zinnajdha
tenc oncordius rozvíril dlhú debatu... môj dedo bol čech a preto milujem aj ostatných čechov. Môj otec bol slovák jak repa a preto milujem slovákov. Mama je maďarka a milujem všetkých dobrých maďarov, ktorí nie sú nacionalisti. A Zemplín je môj rodný kraj.
"Olomoucké tvrožky" sú super vec a celý tento recept je super. Oni nesmrdia, to je vôňa ! Aj baranina najlepšie vonia keď sa pečie a vtedy tiež smrdí.
hubata
@remcula tvoje recepty sú krásne, takmer denne ťa sledujem na facebooku čo dobré navaríš Láďovi a vždy si len povzdychnem: "ten Láďa, ten sa ale má..."!

Aj tento s tvarůžkami, aj keď my starší ich poznáme pod názvom kvargle k nim istotne patrí . Škoda že už kvargle u nás nedostať, nielenže boli vynikajúce s cibuľkou, chlebom a pivom, ale ako študenti sme s nimi zažili plno srandy: na začiatku školského roka sa vždy tvarůžek prilepil o stolličku profesorovi, aby k nám často nechodili do triedy. Veď vtedy stál len 1,30 Kčs a bol dostať v tyčinkách, guľatých krabičkách alebo len-tak v celofáne. Nebolo lepšieho syra ako vyzretý olomoucký syreček!

Píš vo svojom rodnom jazyku, samozrejme že ti veľmi dobre rozumieme a nebyť nenažratých politikov sú naše národy dodnes spolu. Dobrý recept, krásne nafotený s perfektným návodom poteší tak Čecha, Slováka, Poliaka, Američana - len nesmie byť ožralý ako @concord , preto si ho Janka nevšímaj.
remcula
Holky, jste senzační:-). Já vždycky říkám, že Varecha je web, kde jsou nejlepší lidé a jeden malinko jiný človíček mne nerozháže. Češi jich mají mnohem víc. Děkuji vám všem..Jana
rea1
@hubata , ako, že kvargle nedostať! samozrejme, že ich dostať, kolieska 3ks, kolieska 5ks, kolieska s dierkou uprostred, tyčinky, malé kúsky s kmínom v krabičke ... v Tesku ich mávajú pravidelne, bárskedy. a aj smrdia, len už nie tak, ako kedysi. :-)
my sme zvykli obľúbenému kolegovi z času na čas vytrieť papierom z kvarglí vnútrajšok šuflíka na pracovnom stole. liezol nám hromadne na nervy, kretén to bol a zabíjať kolegov bolo neprípustné, tak aspoň takto sme mu hovorili, ako ho ľúbime. :-))
@remculka , pripísala som niečo do tvojho zážitku s blbými snami. až teraz som si ho prečítala, tak aspoň takto, oneskorene.
remcula
Jééžkovy oči @hubata , ty jsi můj člověk!:-) I my jsme dělávali kdysi v tesle podobné psí kusy. Bylo nám krásných 17-18 let a mistrová z nás byla na nervy:-))))
irenaw
to úvodné foto vonia aj cez monitor, vyzerá to báječne ;-)
spetkasoli
@kimlo , vyprážané tvarůžky sú veru vynikajúce, len sa musia v trojobale obaliť na 3x, lebo ináč by vytiekli. Sú ale výborné a k tomu vychladené pivečko - dobrota. Tiež ich dávam aj ako náplň do plněného rezňa, @remcula , díky za tento recept, už som vyskúšala a je to dobrota a blbce si nevšímaj, tvoje recepty sú velmi chutné a nápadité. Prajem pekný deň- dobrým lidem všem:)
spetkasoli
...a ešte som zabudla pripísať, že s tým smradom to nieje tak strašné, ale smrdia keď vytečú, preto sa obaľujú 3x, potom nevytečů a nesmrdia. Takto sa pripravujú tu u nás v jednej dobrej reštike a sú velmi žiadané:)
remcula
@spetkasoli , já s tím zápachem fakt nemám nějaký problém. Necítím to a lidi taky ne, kteří případně příjdou na návštěvu, když zrovna něco podobného vařím. Nedávno přišla kamarádka na kávu a říká.."jéé, tu je vůně po celé chodbě, co vaříš?" No a já zrovna měla v troubě lilky s tvarůžkama!:-D Takže děkuji moc za komentík!!:-)
alena45
neviem, čo dôležité tie kvargle obsahujú, ale keď som sa kedysi dávno učila na štátnice, tak som nič iné nejedla, len kvargle bez ničoho. Ani predtým ani potom som ich nepoznala. Asi to znovu vyskúšam, viem si veľmi dobre predstaviť spojenie baklažánu a kvargle. Určite aj na nejakú pomazánku, ktorú by som v súkromní zjedla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia