Líčka na zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré
Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 11. januára 2017
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 11. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
180 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Teľacie líčka očistíme a sprudka opečieme na oleji, vyberieme a v tom istom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a všetky koreniny.
- 2
Potom pridáme paradajkový pretlak, opečieme a podlejeme červeným vínom. Vydusíme, pridáme asi 2 l vody a privedieme do varu. Vylejeme na pekáč, pridáme teľacie líčka a pečieme 2 – 3 hodiny pri 180 °C.
- 3
Po upečení mäso vyberieme a šťavu precedíme a zredukujeme. Zemiaky a zeler očistíme a dáme variť do osolenej vriacej vody s mliekom. Uvaríme domäkka, rozmixujeme na hladké pyré, ochutíme soľou a olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu