Líčka na zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré

Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 11. januára 2017
Líčka na zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
2 ks
1/4 ks
400 ml
100 g
1 ks
1 strúčik
400 g
400 g




Postup

  1. 1

    Teľacie líčka očistíme a sprudka opečieme na oleji, vyberieme a v tom istom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a všetky koreniny.

  2. 2

    Potom pridáme paradajkový pretlak, opečieme a podlejeme červeným vínom. Vydusíme, pridáme asi 2 l vody a privedieme do varu. Vylejeme na pekáč, pridáme teľacie líčka a pečieme 2 – 3 hodiny pri 180 °C.

  3. 3

    Po upečení mäso vyberieme a šťavu precedíme a zredukujeme. Zemiaky a zeler očistíme a dáme variť do osolenej vriacej vody s mliekom. Uvaríme domäkka, rozmixujeme na hladké pyré, ochutíme soľou a olivovým olejom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Líčka som už robila ale len bravčové, teľacie som ešte nestretla :) ale možno niekedy......len prečo sú také čierne? To sa tak spiekli, alebo....?
tinca
Na môj vkus tiež čierne.Ja robím podobne, ale na spôsob varenia nie pečenia
radox1
ta stava je nadstavena demiglasom,len sa o tom v recepte nepise,preto ta tmava farba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia