Letný šalát s rukolou, reďkovkami a balkánskym syrom
Foto: elenas
Môj obľúbený šalát, fajnový na horúce letné dni.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
100-150 g (alebo kríčkové) |
|
1/2 ks |
|
4-5 ks (alebo 1 biela) |
|
za hrsť |
|
120 g (alebo feta) |
|
|
|
|
|
1-2 strúčiky |
|
|
|
podľa chuti (alebo balzamikový) |
|
Postup
-
1
Množstvo surovín môžete regulovať podľa chuti a množstva pripravovaného šalátu. Paradajky môžete použiť obyčajné kríčkové alebo cherry, ja som použila cherry. Paradajky, uhorky, reďkovky nakrájame na kúsky, balkánsky syr na kocky. Pridáme rukolu, pripadne ju trochu potrháme na menšie kusy.
- 2
Šalát osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak, olivový olej a trochu vínneho octu. Mám rada aj balzamikový ocot, ten si pridám osobitne :) Premiešame a môžeme podávať. Ja ho mám rada ako samostatné jedlo s čerstvou celozrnou bagetou alebo chlebom.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za komentík, rýžový ocot určite vyskúšam:)