Zeleninový šalát
Zeleninový šalát

Letný šalát s rukolou, reďkovkami a balkánskym syrom

elenas - fotkaelenas, 12. júla 2019
Letný šalát s rukolou, reďkovkami a balkánskym syrom
Foto: elenas

Môj obľúbený šalát, fajnový na horúce letné dni.

2-3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

100-150 g (alebo kríčkové)
1/2 ks
4-5 ks (alebo 1 biela)
za hrsť
120 g (alebo feta)
1-2 strúčiky
podľa chuti (alebo balzamikový)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvo surovín môžete regulovať podľa chuti a množstva pripravovaného šalátu. Paradajky môžete použiť obyčajné kríčkové alebo cherry, ja som použila cherry. Paradajky, uhorky, reďkovky nakrájame na kúsky, balkánsky syr na kocky. Pridáme rukolu, pripadne ju trochu potrháme na menšie kusy.

  2. 2

    Šalát osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak, olivový olej a trochu vínneho octu. Mám rada aj balzamikový ocot, ten si pridám osobitne :) Premiešame a môžeme podávať. Ja ho mám rada ako samostatné jedlo s čerstvou celozrnou bagetou alebo chlebom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Chutný salátek i fotogenický. Používám, hlavně do salátů, rýžový ocet. Mohu doporučit zvláště těm, kteří mají žaludeční, trávící obtíže. Je jemný a méně dráždivý.

Pridaj komentár k receptu: