Lenivá kapusta
Foto: peterkub
Mám rád chutné a rýchle recepty, pri ktorých nestrávim celú večnosť. Ak aj vy, tak sa vám možno bude páčiť tento recept z jedného Zobraziť celý popisMám rád chutné a rýchle recepty, pri ktorých nestrávim celú večnosť. Ak aj vy, tak sa vám možno bude páčiť tento recept z jedného pekáča.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1000 g |
|
600 g (alebo iné bravčové) |
|
2 hlavičky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
(nemusí byť) |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
1 ks (nemusí byť) |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku umyjeme a nakrájame na väčšie kocky (4-5 cm). Kyslú kapustu trochu premyjeme pod tečúcou vodou.
- 2
Do pekáča dáme polievkovú lyžicu oleja. Pridáme kúsky mäsa, následne čajovú lyžičku rasce a mletej červenej papriky, ďalej bobkový list, nové korenie, čili (podľa chuti), trochu soli a korenia. Pridáme očistený a pretlačený cesnak. Kocku hovädzieho bujónu rozpustíme vo vriacej vode (cca 2 dcl) a nalejeme do pekáča k mäsu. Dobre premiešame.
- 3
Pridáme kapustu a opäť dobre premiešame. Pekáč zakryjeme vrchnou časťou (alebo dôkladne zabalíme do alobalu). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 °C.
- 4
Po 45 minútach pekáč vyberieme, premiešame, pridáme trochu majoránu, v prípadne potreby podlejeme trochou vody a dáme ešte zakryté piecť cca 20 minút.
- 5
Jedlo by malo byť hotové. Treba odskúšať mäso a kapustu, či sú obe hlavné zložky mäkké. Ak by ste mali veľa vody, dajte ešte nezakrytý pekáč na cca 5-10 minút do rúry, kde sa odparí prebytočná voda. Ako príloha sa hodí kysnutá knedľa. Prajem dobrú chuť.
Tiež s kapustou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Asi som pridal nešťastne urobenú fotku. Nie je to pomalý hrniec, ale oválny dvojdielny pekáč 🙂
Aha, ale nevadi, dam do remosky :-)