Bravčové s kapustou

Lenivá kapusta

Autor receptu: peterkub

Mám rád chutné a rýchle recepty, pri ktorých nestrávim celú večnosť. Ak aj vy, tak sa vám možno bude páčiť tento recept z jedného pekáča.

5
porcií
10 minút
príprava
65 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú krkovičku umyjeme a nakrájame na väčšie kocky (4-5 cm). Kyslú kapustu trochu premyjeme pod tečúcou vodou.
  2. Do pekáča dáme polievkovú lyžicu oleja. Pridáme kúsky mäsa, následne čajovú lyžičku rasce a mletej červenej papriky, ďalej bobkový list, nové korenie, čili (podľa chuti), trochu soli a korenia. Pridáme očistený a pretlačený cesnak. Kocku hovädzieho bujónu rozpustíme vo vriacej vode (cca 2 dcl) a nalejeme do pekáča k mäsu. Dobre premiešame.
  3. Pridáme kapustu a opäť dobre premiešame. Pekáč zakryjeme vrchnou časťou (alebo dôkladne zabalíme do alobalu). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 °C.
  4. Po 45 minútach pekáč vyberieme, premiešame, pridáme trochu majoránu, v prípadne potreby podlejeme trochou vody a dáme ešte zakryté piecť cca 20 minút.
  5. Jedlo by malo byť hotové. Treba odskúšať mäso a kapustu, či sú obe hlavné zložky mäkké. Ak by ste mali veľa vody, dajte ešte nezakrytý pekáč na cca 5-10 minút do rúry, kde sa odparí prebytočná voda. Ako príloha sa hodí kysnutá knedľa. Prajem dobrú chuť.