Lefeta (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Je to starý recept z babičkinej kuchárskej knižky.
Postup
- Zemiaky ošúpeme a pokrájame na väčšie kocky.Zalejeme vodou, pridáme korenie a soľ,celú cibuľu a dáme variť.
- Pridáme postrúhanu mrkvu a rozmrvíme bujon.
- Medzi tým ked sa varia zemiaky slaninu nakrájame na kocky a upražíme.
- Ked sú zemiaky uvarené, cibuľu vyberieme a zemiaky vo vode roztlačíme.
- Roztlačíme asi takto,aby ostali aj väčšie kúsky.Dolejeme vriacou vodou,podľa potreby.
- K masti pridáme múku a papriku
- a zápražku prilejeme do polievky.Povaríme na miernom ohni asi 10 min.
- a za stalého miešania pridáme rozšľahané vajce.
- Zemiaky na halušky ošupeme a postrúhame.Pridáme múku,trocha vody a soľ.Vypracujeme cesto,ktoré potom pretláčame do osolenej vody.Zamiešame a varíme asi 2 min..Scedíme.
- Hotové halušky rozdelíme na taniere,zalejeme polievkou,ozdobíme pažitkou ,alebo petržlenovou vňaťou.