Lefeta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Je to starý recept z babičkinej kuchárskej knižky.

35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na väčšie kocky.Zalejeme vodou, pridáme korenie a soľ,celú cibuľu a dáme variť.
  2. Pridáme postrúhanu mrkvu a rozmrvíme bujon.
  3. Medzi tým ked sa varia zemiaky slaninu nakrájame na kocky a upražíme.
  4. Ked sú zemiaky uvarené, cibuľu vyberieme a zemiaky vo vode roztlačíme.
  5. Roztlačíme asi takto,aby ostali aj väčšie kúsky.Dolejeme vriacou vodou,podľa potreby.
  6. K masti pridáme múku a papriku
  7. a zápražku prilejeme do polievky.Povaríme na miernom ohni asi 10 min.
  8. a za stalého miešania pridáme rozšľahané vajce.
  9. Zemiaky na halušky ošupeme a postrúhame.Pridáme múku,trocha vody a soľ.Vypracujeme cesto,ktoré potom pretláčame do osolenej vody.Zamiešame a varíme asi 2 min..Scedíme.
  10. Hotové halušky rozdelíme na taniere,zalejeme polievkou,ozdobíme pažitkou ,alebo petržlenovou vňaťou.