Mäsové koláče

Laznícky slaný koláč (fotorecept)

Autor receptu: emdy

Tradičné chute... netradične

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vypracujeme si vláčne cesto z kvásku, múky, vody a oleja. Keď sa ťahá po háku je to ideal.
  2. Z bryndze a zakysanky vymiešame plnku, osolíme a nakrájame kyslú kapustu na drobno. Z mletého mäsa vymiešame klasickú klobásovú zmes: rasca, korenie, cesnak, soľ a červená paprika.
  3. Cesto na doske vyvaľkáme, kraj potrieme vyšľahaným vajcom. Potrieme bryndzovou plnkou a posypeme nakrájanou kapustou.
  4. Zrolujeme a nakrájame na 3-4 cm hrubé kusy a stred zatlačíme, aby sa vytvorila hlboká jamka.
  5. Jamky naplníme klobásovou zmesou.
  6. Potrieme rozmixovaným vajcom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút.