Mäsové koláče
Laznícky slaný koláč (fotorecept)
Autor receptu: emdy
Tradičné chute... netradične
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Vypracujeme si vláčne cesto z kvásku, múky, vody a oleja. Keď sa ťahá po háku je to ideal.
- Z bryndze a zakysanky vymiešame plnku, osolíme a nakrájame kyslú kapustu na drobno. Z mletého mäsa vymiešame klasickú klobásovú zmes: rasca, korenie, cesnak, soľ a červená paprika.
- Cesto na doske vyvaľkáme, kraj potrieme vyšľahaným vajcom. Potrieme bryndzovou plnkou a posypeme nakrájanou kapustou.
- Zrolujeme a nakrájame na 3-4 cm hrubé kusy a stred zatlačíme, aby sa vytvorila hlboká jamka.
- Jamky naplníme klobásovou zmesou.
- Potrieme rozmixovaným vajcom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút.