Mäsové koláče
	        Laznícky slaný koláč (fotorecept)
	        Autor receptu: emdy
	         
	        
	        Tradičné chute... netradične
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Vypracujeme si vláčne cesto z kvásku, múky, vody a oleja. Keď sa ťahá po háku je to ideal.
 - Z bryndze a zakysanky vymiešame plnku, osolíme a nakrájame kyslú kapustu na drobno. Z mletého mäsa vymiešame klasickú klobásovú zmes: rasca, korenie, cesnak, soľ a červená paprika.
 - Cesto na doske vyvaľkáme, kraj potrieme vyšľahaným vajcom. Potrieme bryndzovou plnkou a posypeme nakrájanou kapustou. 
 - Zrolujeme a nakrájame na 3-4 cm hrubé kusy a stred zatlačíme, aby sa vytvorila hlboká jamka.
 - Jamky naplníme klobásovou zmesou.
 - Potrieme rozmixovaným vajcom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút.